Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Як ефективно захистити себе під час обшуків, допитів та податкових ...

Як ефективно захистити себе під час обшуків, допитів та податкових ...

 

Як ефективно захистити себе під час обшуків, допитів та податкових перевірок дізналися підприємці Дніпропетровщини

14 листопада 2018 р. у м. Дніпро у культурно-діловому центрі «Менора» відбувся семінар-практикум «Захист бізнесу. Як діяти при обшуках, допитах та під час податкових перевірок». Організаторами заходу виступають журнал «Рейтинг» та видавництво «Сучасні маркетингові комунікації». Партнери Форуму –Юридичне агентство «Абсолют»,  Адвокатське об’єднання «Ассирія» та платформа Tax Link.

 

Близько 100 підприємців - представників великого та середнього бізнесу Дніпропетровщини отримали рекомендації та поради – як ефективно діяти під час обшуків та допитів, а також під час податкових перевірок в ході семінару-практикуму на відповідну тему, що відбувся уДніпрі. Поради підприємцям надавали не тільки надавали як самі податківці, так і незалежні юристи - представники авторитетних юридичних та компаній – Юридичного агентства «Абсолют»,  Адвокатського об’єднання «Ассирія» та «Саєнко Харенко».

Очільник Головного управління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області Оксани Томчук зазначила, що робота фіскальної служби направлена не тільки на наповнення бюджетів усіх рівнів, але й на упередження порушень платниками податкового та митного законодавства. Фахівці фіскальної служби завжди готові до відкритої та результативної співпраці, здійснюючи все для якісного обслуговування бізнесу та зменшення тиску на платників податків.

Разом з тим, на думку Олексія Савчука, керуючого партнера Адвокатського об'єднання «Ассирія», правового партнера заходу, бізнесу не варто допускати проведення допитів, обшуків і допитів без адвоката. А також підписувати будь-які документи, давати пояснення тощо. Також, на думку експерта, необхідно простежити, щоб всі вилучені документи, речі, гроші були описані в протоколі обшуку. «Ви можете виглядати перед слідчим некомпетентним, але я рекомендую без спілкування з адвокатом не повідомляти слідчому нічого - крім, мабуть, свого прізвища та імені. Бо все, що ви надаєте із документів, може бути використане проти вас», - підкреслив керівник АО «Ассирія».

Дмитро Куцевол, адвокат АТ «Ассирія», розповів учасникам про типові порушення, які когут бать допущені посадовими особами ДФС під час перевірок:

  • Коригування плану-графіка перевірок протягом року (довключеніе платника податків до плану-графіка перевірок на поточний рік з порушенням критеріїв відбору та / або без публікації на сайті УКРІНФОРМ).
  • Порушення строків давності при перевірці (вихід за період 1095 днів з моменту подачі декларації).
  • Порушення термінів сповіщення платника про планову перевірку (10 календарних до моменту початку перевірки).
  • Порушення порядку виходу на позапланову перевірку (відсутність інформаційного запиту, недоліки інформаційного запиту, ігнорування відповіді платника на інформаційний запит, оскарження платником рішення слідчого судді, недоліки резолютивній частині рішення слідчого судді).
  • Формальні порушення в наказі / направленні на перевірку (невірно вказаний період та / або строки перевірки, посади ревізорів, відсутність інших реквізитів: номер, друк, посаду, термін, період і т.д.).

 

Віталій Кацидим, старший юрист практики захисту бізнесу Юридичного агентства «Абсолют», що виступило юридичним партнером семінару розповів про кримінальні виробництва в сфері оподаткування, а саме:

  • про фіктивне підприємництво (доказах фіктивності та незаконної діяльності, яку намагаються прикрити винні особи);
  • умисному ухиленні від сплати податків;
  • легалізації доходів;
  • позиціях захисту в рамках ст. 205, 209 і 212 Кримінального Кодексу України.

Свій виступ Віталій завершив словами Бенджаміна Франкліна «У житті неминучі дві речі - смерть і податки», додавши, що виникнення певних конфліктних ситуацій в розрізі податкового та кримінального права між бізнесом і податковим органом є звичайною ситуацією для реалій Українського бізнесу.

 

Роблячи огляд практики Верховного суду в адміністративних справах, в яких розглядаються відносинах з «фіктивними» контрагентом, Анна Попкова, керівник практики врегулювання судових спорів ЮА «Абсолют» виділила кілька основних новел, якими керуються суди при розгляді справ про відносини з фіктивними контрагентами:

1. верховенство принципу індивідуальної відповідальності - недотримання вимог податкового законодавства іншим суб'єктом господарювання не тягне відповідальність для юридичної особи-платника податків;

2. фіктивність підприємництва не тягне за собою автоматичну фіктивність господарської операції (у разі реальності операційної відповідальність не повинна наступати);

3. відкриття кримінального провадження, отримання свідоцтв (пояснень) посадових осіб господарюючих суб'єктів, вирок щодо контрагента не є беззаперечними доказом фіктивності господарських операцій платника податків (у вироку повинно бути доведено фіктивність господарської операцій, в іншому випадку, він не може розглядатися як пряме посилання на фіктивність здійсненої операції і може розглядатися лише як інформація до відома суду).

4. фіктивність господарських операцій повинна бути безпосередньо доведена податковим органом.

 

Євген Мірошников, адвокат АО «Саєнко Харенко», CEO в OBLAVABOT, надав корпоративним юристам, бухгалтерам, та менеджменту підприємств Львівщини багато корисних порад зі спілкування зі слідчими, поведінки при допитах та обшуках, вказав на типові помилки співробітників у взаємодії з податківцями. Особливий наголос адвокат зробив на тому, що необхідно уважно перевірити протокол допиту перед тим, як його підписувати, а також на ефективності залучення при допиті та обшуці професійних юристів.

Представник платформи податкових знань Tax Link акцентував увагу учасників семінару-практикуму на необхідності оперативного відслідковування змін у податковому, кримінальному та адміністративному законодавстві – це, на його думку, може дозволити уникнути зайвих питань від податкових органів.
Наприкінці заходу всі учасники семінару отримали відповіді на актуальні саме для них запитання – як від податківців, так і від провідних юристів країни. Що довело – діалог між Державною фіскальною службою України та бізнесом – можливий, особливо на фаховому юридичному у рівні.

 

Партнерами заходу виступили: ЮА «Абсолют» - юридичний партнер»;  АО «Ассирія» - правовий партнер.  та платформа Tax Link - генеральний інформаційний партнер.

 

Інформаційні партнери: Асоціація платників податків України; Фінансово-економічний тижневик «Україна Бізнес Ревю»; ІА «Українські новини»; «Юридична Практика», агенція «Маркет.Інфо»; Всеукраїнський бухгалтерський клуб «Баланс».

 

 

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru