Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

НКЦПФР завершила роботу щодо визначення порядку нагляду за виконанням пруденційних норм профучасниками

 

НКЦПФР затвердила Зміни до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з управління активами інституційних інвесторів та до Положення про систему нагляду за дотриманням професійними учасниками фондового ринку пруденційних нормативів у їхній діяльності, повідомляє прес-служба Комісії.

 

 За словами фахівців НКЦПФР, першим із згаданих документів уніфіковано підходи до розрахунку пруденційних показників, передбачених нормативно-правовими актами регулятора з питань пруденційного нагляду. Другим нормативним актом визначено порядок, за яким Комісія здійснює нагляд за дотриманням профучасниками пруденційних нормативів, та заходи реагування з боку регулятора у разі їх недотримання.

  Змінився сам підхід до оцінки ризиків профучасників, що провадять діяльність з управління активами інституційних інвесторів - від розрахунку рівня ризику профучасника у балах до розрахунку окремих пруденційних нормативів. Також інститути спільного інвестування виключено з об’єктів пруденційного нагляду, оскільки вони не є професійними учасниками ринку, для яких цей нагляд передбачено. Натомість для профучасників, що провадять діяльність з управління активами інституційних інвесторів, встановлено вимоги щодо створення внутрішньої системи запобігання та мінімізації впливу ризиків, одним з елементів якої є система управління ризиками. Важливою функцією цієї системи стане управління ризиками інститутів спільного інвестування, що знаходяться в управлінні компанії.

 

 Положенням про систему нагляду за дотриманням професійними учасниками фондового ринку пруденційних нормативів у їхній діяльності передбачено строк, протягом якого професійний учасник має здійснити заходи щодо самостійного приведення значення пруденційного показника у відповідність до нормативного значення. Якщо після закінчення такого строку розрахункове значення пруденційного показника не буде відповідати встановленому нормативу, такий професійний учасник повинен буде підготувати та надати до Комісії план заходів щодо поліпшення свого фінансового стану. 

 

 При цьому регулятор буде здійснювати індивідуальний нагляд за таким професійним учасником. Коли учасник приведе пруденційний показник у норму, він має письмово повідомити про це Комісію для зняття індивідуального нагляду. Якщо ж учасник порушуватиме процедуру або врешті не зможе привести показник у норму, на нього чекає відповідальність згідно до законодавства.

  

 Під час оприлюднення проектів двох цих рішень Комісія отримала від Української асоціації інвестиційного бізнесу та Професійної асоціації реєстраторів та депозитаріїв низку пропозицій, частина з яких була врахована.

  

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru