Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Держава, кредитні спілки, споживачі: захист прав і баланс інтересів

Держава, кредитні спілки, споживачі: захист прав і баланс інтересів

 

 За ініціативи ВАКС і ПЗВ 3 жовтня був організований і проведений круглий стіл «Держава, кредитні спілки, споживачі: захист прав та баланс інтересів». 

 

 У цьому заході взяли участь представники Національного банку України, Міністерства фінансів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг України, представники об'єднань ВАКС, ПЗВ, НАКСУ й керівники кредитних спілок. 

 

 Під час роботи круглого столу обговорювали питання щодо: забезпечення захисту вкладів (депозитів) громадян України-членів кредитних спілок; повернення грошей, вкладених кредитними спілками до банків, які оголошено неплатоспроможними; взаємодія кредитних спілок з Національним банком України та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб; розміщення коштів кредитними спілками в банках - зобов'язання та відповідальність; доступ до правдивої інформації та реального аналізу фінансового стану банків. 

 

 Організатори круглого столу пропонували представникам державних органів знайти спільне вирішення питань довіри населення до фінансового сектору та захисту інтересів пересічних громадян. 

 

 У той же час, сьогодні значна кількість спілок не може отримати свої кошти з поточних і депозитних рахунків банків, які оголосили себе неплатоспроможними. ВАКС неодноразово зверталась до НБУ та ФГВФО з проханням вирішити питання щодо повернення грошей членам кредитних спілок, проте жодних конструктивних рішень або пропозицій не отримала. 

 

 Учасники ринку наголосили про те, що піклуючись про громадян України, Держава, Верховна Рада, Національний банк України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб мають і можуть вирішити порушене питання. 

 

 Серед інших пропозицій представники ринку кредитної кооперації зазначили про те, що необхідно:

 

 

1. Забезпечити захист прав членів кредитних спілок і вдосконалити систему державного нагляду та регулювання діяльності банків.

 

 

2. Задля утримання довіри населення до фінансового сектору захистити вклади (депозити) членів кредитних спілок.

 

 

3. Кошти, що належать членам кредитних спілок-фізичним особам і були вкладені на рахунки у банки кредитними спілками, розглядати як кошти вкладників банків і відповідно до статті 26 Закону України «Про гарантування вкладів фізичних осіб» гарантувати їх відшкодування в розмірі вкладу: зазначені кошти віднести до четвертої черги вимог кредиторів; розглянути питання повернення вкладів членам кредитних спілок через повернення їхніх вкладів шляхом нарахування на особисті рахунки у розмірі відповідно депозитних договорів укладених з кредитними спілками. 

 

 І представники державних органів, й учасники ринку дійшли згоди, що своєчасне прийняття змін до законодавства щодо створення системного банку для кредитних спілок, системи гарантування вкладів (внесків), потужної системи пруденційного нагляду, могло б запобігти виникненню сьогоднішньої ситуації. На жаль, своєчасно такі заходи не були здійснені, що в теперішній складний період болюче відображається на діяльності кредитних спілок. І, напевно, хоч і з запізненням, але такі зміни потрібні в законодавстві, а заходи повинні бути впроваджені. 

 

Джерело: ВАКС

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru