Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

UA: Суспільне мовлення

 

 

Відтепер в Україні є власний суспільний мовник. Сьогодні, 7 квітня, відбулася презентація нового виду ЗМІ, яке працюватиме за європейськими стандартами й орієнтуватиметься на інтереси та запити суспільства, буде непідвладним впливу політиків, держустанов чи бізнес-структур.

  

На очах у всієї країни Президент Петро Порошенко підписав проект закону № 1357 "Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України", після чого безпосередньо у прямому ефірі було змінено логотип Першого Національного на логотип суспільного мовника.

 

 

 

"Чи можливе європейське майбутнє України без свободи і демократії? Неможливе. А чи можливі свобода й демократія без свободи слова? Теж неможливі. Але влада завжди хотіла контролювати медіапростір і вважала, що підписати закон про Суспільне мовлення – це все одно, що випустити джина з пляшки. Ні, це та ціна, яку влада має платити за демократію. Мені згадуються слова, які приписують Вольтеру: "Я ненавиджу все, що ви кажете, але я віддам життя за те, щоб ви мали право це робити". Україна чекала на суспільне мовлення 23 роки. І зараз ми починаємо дуже цікаву, обнадійливу дорогу від Першого Національного до ВВС", – зауважив Президент України Петро Порошенко.

  

Під час презентації генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія розповів, яким буде новий український суспільний мовник: "Суспільне мовлення планує бути з вами завжди і всюди – там, де ви цього захочете, коли ви цього захочете, і на тому, на чому вам буде зручно слухати й дивитися. Такий концепт і складний, і простий водночас. Складний він, бо кожен мовник обирає собі аудиторію і мовить для неї. Суспільне мовлення вибирає собі всю країну. Попереду у нас величезна робота. Планку, яку озвучили перші особи держави – стати українським ВВС чи CNN – ми візьмемо згодом, але колись потрібно починати. І починаємо ми сьогодні".

  

Висловити свою підтримку і порадіти за українців, які відсьогодні матимуть свій суспільний мовник, прийшли і представники європейських інституцій, зокрема Посол, голова Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі, виконувач обов’язків голови Представництва Європейського Союзу в Україні Томас Фреллесен, радник та директор програми технічної допомоги Посольства Канади Стівен Поттер.

  

"Прийняття закону про суспільне мовлення відображає прихильність української влади до спільних цінностей європейської сім'ї народів і готовність виконувати належним чином прийняті міжнародні стандарти. Користуючись нагодою, я висловлюю свою глибоку вдячність Прем'єр-міністру і членам Парламенту, Президенту Порошенко і всім тим, хто покладався на експертизу і пропозиції Ради Європи у процесі прийняття рішень щодо цього закону, який через донесення об'єктивної і збалансованої інформації сприятиме зростанню інтересу пересічних українців до державних справ. Хочу наголосити, що це лише перший крок. У новому плані дій, який нещодавно був представлений Генеральним Секретарем Ради Європи в Україні, одним з ключових пріоритетів є розвиток суспільного мовлення. Тому ми продовжимо приділяти значну увагу питанню реалізації реформ, які впроваджуються в Україні", – зазначив Посол, голова Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі.

  

Телемостом з Америки привітала Україну з перетворенням державного телерадіомовлення на суспільне і журналістка "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе: "Вітаю колег із новим починанням. Створення суспільного мовлення, сподіваюся, стане новою сторінкою у розвитку медіа в Україні. Сьогодні, коли країна у війні і в економічній кризі, їй як ніколи потрібні відповідальні й інтелектуальні медіа. Потрібен ресурс, якому можна довіряти. Сьогодні нам треба повернути довіру до журналістики. Наша професійна відповідальність нині – давати українцям правдиву, перевірену і виважену інформацію, щоб суспільство могло робити усвідомлений вибір. Я і мої колеги з "Голосу Америки", Міжнародної мовної корпорації США й Американського громадського телебачення плануємо допомагати у перетворенні державного мовника на справді суспільний ресурс – незалежний від держави і відповідальний перед глядачем. Вже цього року ви побачите більше спільних телевізійних проектів. В одному з них я спробую говорити про Україну та її майбутнє з людьми, які впливають на вирішення і творення цього майбутнього. Сьогоднішня команда суспільного – це люди, які дивляться вперед, не бояться відповідальності й відкриті до змін. Це саме те, чого сьогодні потребує суспільство. Нова Україна потребує нових медіа і з суспільним ми маємо шанс наблизити ту нову Україну, яку ми так важко виборюємо".

  

Також під час заходу було презентовано новий сайт телеканалу і проекти, що вже незабаром з'являться в ефірі суспільного мовника. Серед нових програм – "Дебати PRO", "Подорожні" з Ольгою Герасим'юк, серіал "5 баксів.net". Окрім того, гостям заходу було представлено програми, які вже встигли завоювати велику кількість прихильників – "Утеодин" з Майклом Щуром, "Зроблено в Європі", "Війна і мир" тощо.

  

Тож будуймо суспільне разом! 

 

Захід організовано за підтримки спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні".

  

Джерело:Прес-служба Національної телекомпанії України

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru