Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

КОМЕРЦІЙНИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ БАНК: успішний досвід з ЕСКО-кредитування

КОМЕРЦІЙНИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ  БАНК: успішний  досвід  з ЕСКО-кредитування

 

 

Пані Тетяно, Комерційний Індустріальний Банк понад 25 років успішно працює на ринку фінансових послуг, подолавши кризи, трансформації та інші віяння часу.

Розкажіть про формулу успіху Вашої фінансової установи і про те, як заслужити довіру клієнтів?

– За 25 років АТ «КІБ» пройшов складний, і водночас цікавий шлях розвитку від невеликого банку, що обслуговував приватні підприємства, до універсальної фінансової установи, яка надає широкий спектр послуг корпоративного та роздрібного напрямків із високим рівнем сервісу та надійності.

Стратегія Банку націлена на забезпечення абсолютної надійності, високої ліквідності та бездоганної платоспроможності, реалізація чого досягається завдяки проведенню виваженої кредитної політики.

Банк залишається надійним фінансовим партнером упродовж усього часу своєї діяльності. Продумана політика дозволяє завжди виконувати свої зобов’язання перед Клієнтами, максимально задовольняти їхні потреби у банківських послугах. Те, що ми невеликий Банк, дозволяє на всі 100% використовувати переваги перед великими фінансовими установами – швидкість і якість послуг, партнерські відносини, можливість індивідуального підходу до кожного Клієнта. Ми прагнемо, щоб співпраця з Банком була фінансово вигідна кожному нашому Клієнтові, тому чесність та постійне вдосконалення банківських послуг та продуктів – основа взаємин і ведення всіх наших справ.

 

Ви першими в Україні почали займатися ЕСКО-кредитуванням. Яких успіхів вдалося досягти? Поділіться планами роботи в цьому напрямку?

– Україна – одна з енергозалежних країн Європи, яка споживає понад  60–70% імпортованих енергоресурсів. Цьому також сприяє неефективне використання енергоресурсів, що загрожує національним інтересам та безпеці країни. Тому вирішення питань енергозбереження та енергоефективності  – одне з першочергових. Сьогодні пріоритетним напрямком в Україні є впровадження передових енергоефективних технологій. Для виконання цих завдань нам потрібно скоординувати та об’єднати зусилля.

Тому на початку 2019 року Банком було підписано Меморандум про співпрацю з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), у рамках якого ми реалізуємо проект «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО». Мета проекту – впровадження європейських стандартів енергоспоживання та створення комфортних умов перебування у громадських будівлях. Банк та ПРОООН здійснюють інформаційно-консультативну, експертно-аналітичну, іншу співпрацю та реалізацію спільних проектів, програм, заходів, спрямованих на розвиток енергозбереження, енергоефективності, «зеленої» енергетики та розбудови необхідної інфраструктури у цих сферах.

Варто відмітити, що Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України протягом трьох років шукало прийнятні засоби фінансування ЕСКО-контрактів. І саме за підтримки фахівців ПРООН разом із Комерційним Індустріальним Банком розроблено найоптимальнішу модель. Принциповим досягненням є те, що ця модель дозволяє надавати фінансування без заставного майна.

У рамках реалізації проекту між АТ «КІБ» та компанією «КИЇВЕСКО» у січні  2019 року було укладено перший в країні договір факторингу, за яким фінансуються енергосервісні договори. Практика співпраці за факторингом у напрямку фінансування ЕСКО-проектів показала вірність наших розрахунків і підтвердила очікування. Нині ми працюємо над удосконаленням характеристик нашого продукту, щоб зробити його ще  зручнішим для Клієнта. Водночас ми розглядаємо вже кілька нових  ЕСКО-проектів.

Переконана, що реалізація першого в Україні факторингу енергосервісних договорів відкриває можливість іншим  ЕСКО-компаніям засвоїти цей досвід та ще активніше впроваджувати ЕСКО-механізм у бюджетній сфері.

Бесіду вела Олена ДІХТЯРЕНКО

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru