Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

МТСБУ закликає Верховну Раду ухвалити нову редакцію закону «Про ОСЦПВ»

МТСБУ закликає Верховну Раду ухвалити у другому читанні нову редакцію закону «Про ОСЦПВ» (законопроект №3670д)

МТСБУ направило до Верховної Ради відкритого листа, в якому закликало депутатів об’єднатись для прийняття нової редакції закону «Про ОСЦПВ». Законопроект має високу соціальну значущість, його прийняття дозволить страховому ринку та мільйонам страхувальників змінити застарілі процедури взаємодії та побудувати взаємовигідне партнерство між страховиками та страхувальниками, підвищити рівень соціального захисту автовласників.

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко заявив у відкритому листі:

«Сфера обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів стрімко розвивається. Щороку договори ОСЦПВ укладають більше 7 млн. українців, страхові компанії за підсумками 2017 р. врегулювали більше 130 000 страхових випадків.

Проте застаріле законодавство, що регулює відносини в сфері ОСЦПВ, не дозволяє ефективно її розвивати та забезпечувати європейські стандарти захисту страхувальників. Протягом останніх двох років було впроваджено систему прямого врегулювання, яка передбачає отримання потерпілим відшкодування у разі ДТП у страховика, з яким сам потерпілий уклав договір страхування. Ці зміни вдалось впровадити лише шляхом підписання добровільної угоди між 18 страховиками, оскільки за чинним законодавством передбачено отримання потерпілим відшкодування лише у страховій компанії винуватця ДТП. На сьогодні прямим врегулюванням скористались майже 12 тисяч потерпілих. Проте щоб ця можливість стала доступною кожному водію, що потрапив у ДТП – необхідно прийняти відповідні законодавчі зміни.

В грудні 2017 року МТСБУ презентувало нову можливість швидкого врегулювання ДТП без необхідності виклику поліції —  електронний європротокол. Відтепер кожен водій може врегулювати страхову подію за допомогою заповнення простої електронної форми европротоколу зі свого телефону чи планшету. Автоматизація цього процесу дозволяє суттєво скоротити час врегулювання для водіїв учасників аварії та знизити навантаження на поліцію та судові органи.

В лютому 2018 року в Україні запрацював електронний поліс ОСЦПВ. Кожен водій отримав можливість укласти договір безпосередньо через Інтернет без необхідності мати при собі бланк полісу. Загалом укладено більше 16 тис. електронних полісів. Проте можливість укладення електронного договору досі не закріплена в профільному законі, а регулюється через інші підзаконні регуляторні акти.

Окрема проблема, що має високу соціальну значущість — відшкодування за неплатоспроможних страховиків. За нинішнім законодавством отримати відшкодування з фондів МТСБУ за зобов’язаннями неплатоспроможної компанії потерпілий може лише після завершення в суді процедури  банкрутства та/або ліквідації такої компанії. Сотні тисяч потерпілих роками очікують завершення банкрутства, аби отримати свої кошти. Частково цю проблему вирішено ухваленням МТСБУ порядку відшкодування потерпілим за рахунок коштів у фонді Бюро самого неплатоспроможного страховика. Проте цих коштів вистачає лише на часткові виплати, що покривають не більше третини вимог потерпілих.  Прийняття законодавчих змін дозволить МТСБУ здійснювати виплати потерпілим в повному розмірі одразу після анулювання ліцензій неплатоспроможного страховика.

Ринок динамічно змінюється, страховики впроваджують нові сучасні рішення, яких вимагає споживач страхових послуг. Час, згаяний на неприйняття законодавчих змін, стримує розвиток страхового ринку.

МТСБУ закликає народних депутатів об’єднатись для прийняття змін до закону про ОСЦПВ. Це дозволить зняти значну соціальну напругу, викликану банкротствами страховиків протягом останніх років, та дати поштовх розвитку страхування відповідно до європейських стандартів, що буде вагомою складовою успішної економіки України».

За матеріалами uainsur.com

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru