Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Помилки при оформленні документів

 Помилки при оформленні документів для внесення інформації до державного реєстру фінансових установ

Департамент регулювання та нагляду за кредитними установами та бюро кредитних історій у зв’язку з набранням чинності нової редакції Положення про Державний реєстр фінансових установ, затвердженого розпорядженням Держфінпослуг від 28.08.2003 № 41, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.09.2003 за № 797/8118 (в редакції розпорядження Нацкомфінпослуг від 28.11.2013 № 4368, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.12.2013 за  № 2161/24693) (далі – Положення № 41), звертає увагу учасників ринку кредитних установ, що при оформленні документів на внесення юридичної особи до державного реєстру фінансових установ необхідно керуватися змінами до Положення № 41 в якому передбачене наступне.

1. Відповідно до підпункту 6 пункту 1 розділу VII Положення № 41  затверджені уповноваженим органом заявника відповідно до його установчих документів копії внутрішніх документів, що регламентують порядок надання фінансових послуг, повинні відповідати вимогам законодавства та встановлювати:

–        умови та порядок укладання договорів зі споживачами фінансових послуг;

–        порядок зберігання договорів та інших документів, пов’язаних із наданням фінансових послуг;

–        порядок доступу споживачів фінансових послуг до документів та іншої інформації, пов’язаної з наданням фінансових послуг фінансовою установою;

–        порядок проведення внутрішнього контролю щодо дотримання законодавства та внутрішніх регламентуючих документів при здійсненні операцій з надання фінансових послуг;

–        відповідальність посадових осіб, до посадових обов’язків яких належать безпосередньо робота з клієнтами, укладання та виконання договорів;

–        опис завдань, які підлягають виконанню кожним підрозділом фінансової установи (крім кредитної спілки).

2. Відповідно до підпункту 11 пункту 1 розділу VII Положення № 41 примірні договори зі споживачами фінансових послуг щодо надання фінансових послуг, державне регулювання з надання яких здійснюється Нацкомфінпослуг, які затверджені уповноваженим органом заявника відповідно до його установчих документів мають відповідати вимогам Цивільного кодексу України, статті 6 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» та іншим нормативно-правовим актам, що регулюють діяльність з надання фінансових послуг.

 3. Відповідно до підпункту 1 пункту 1 розділу IX Положення № 41 органи управління кредитної спілки повинні бути створені відповідно до вимог Закону України «Про кредитні спілки».

 4. Відповідно до підпункту 3 пункту 1 розділу IX Положення № 41 внутрішні положення кредитної спілки згідно з Переліком внутрішніх положень та процедур кредитної спілки, затвердженим розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 11.11.2003 № 116, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.11.2003 за №1078/8399, повинні бути затверджені в установленому порядку та відповідати вимогам законодавства.

При поданні кредитними установами документів на внесення юридичної особи до державного реєстру фінансових установ та на переоформлення свідоцтва про реєстрацію фінансової установи типовими помилками є:

1. Подання копій документів, які не містять напису «Згідно з оригіналом» та дати засвідчення копій, що є порушенням абзацу другого підпункту 2 пункту 1 розділу VI Положення № 41.

2. Подання документів, які не містять напису «Усього в цьому документі пронумеровано, прошито, скріплено печаткою та підписом ___ аркушів», найменування посади керівника, прізвище, ініціали та підпис керівника заявника, відбиток печатки заявника, що є порушенням абзацу другого підпункту 2 пункту 1 розділу VI Положення № 41.

3. Подана реєстраційна картка юридичної особи, форма якої встановлена додатком 3 до Положення № 41, містить інформацію, яка не відповідає інформації, зазначеній в поданих документах та/або Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, що є порушенням вимог абзацу п’ятого пункту 2 розділу VI Положення № 41.

У зв’язку з вищезазначеним, просимо при оформленні пакету документів та їх поданні до Нацкомфінпослуг керуватись вимогами Положення № 41 та подавати заяви (реєстраційні картки) на вчинення відповідних реєстраційних дій.

Нацкомфінпослуг

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ
































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru