Об издательстве Подписка Реклама ДФУ Распространение Отчетность ПартнерыМедиа Контакты RSS RRS | Добавить в избранное в избранное |
Издательский дом
Для содержимого этой страницы требуется более новая версия Adobe Flash Player.

Получить проигрыватель Adobe Flash Player

Ощадбанк став членом Асоціації «Українська спілка учасників платіжного ринку»

 

 

Згідно з рішенням Ради Асоціації «Українська спілка учасників платіжного ринку» (СУПР) АТ «Ощадбанк» став членом Асоціації.

Вступ до СУПР розширить можливості банку у сфері подальшого активного розвитку безготівкових розрахунків та дистанційних каналів взаємодії з клієнтами, сприятиме підвищенню рівня безпеки операцій з використанням платіжних карток тощо.

 

У грудні 2013 року на загальних зборах членів Асоціації «Український союз учасників Національної системи масових електронних платежів» було прийнято рішення про перейменування Асоціації. Вона отримала назву «Українська спілка учасників платіжного ринку» (СУПР). Головою Асоціації було обрано Антона Олександровича Тютюна, який обіймає посаду заступника голови правління АТ «Ощадбанк». Учасниками зборів було прийнято Програму діяльності Асоціації на 2014 – 2016 роки.

Розничное страхование в Украине обеспечивается дополнительным капиталом

 

Владельцы страховых компаний в сегменте рискового страхования по состоянию на 1 октября 2013 года внесли на развитие страхового бизнеса дополнительный капитал в размере около 2,4 млрд. грн., сообщил заместитель председателя совета Лиги страховых организаций Украины Александр Залетов.

По словам А.Залетова, по итогам января-сентября 2013 года лидерами по дополнительному капиталу, внесенному учредителями свыше уставного капитала, среди рисковых страховых компаний с иностранным капиталом являются «Провидна» (Росгосстрах, РФ) – 495,4 млн. грн., «ПЗУ Украина» (PZU, Польша) – 419,1 млн. грн., «Княжа» (VIG, Австрия) – 266,8 млн. грн.

Среди страховщиков с отечественным капиталом лидерами являются АСКА (группа «СКМ», Донецк) – 85,8 млн. грн., «Гарант-Авто» («Укравто») – 67,2 млн. грн., СГ «ТАС» (ТАС) – 19,6 млн. грн.

Как правило, основная цель внесения дополнительного капитала – финансирование активного развития страхового бизнеса в сегменте розничного страхования, добавил А.Залетов.

На ринку ОСАЦВ достатньо страховиків, що відповідають вимогам, рекомендованим Координаційною радою МТСБУ

 

На ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСАЦВ) достатньо страховиків, що відповідають вимогам, рекомендованим Координаційною радою Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) для обрання їхнього представника до складу органів управління і контролю Бюро на конкурсній основі.

14 січня 2013 року в ході Загальних зборів членів МТСБУ страховики одностайно визначили, що формування органів управління і контролю Бюро повинно базуватися за принципом балансу інтересів усіх страховиків – членів Бюро, а висування претендентів до складу органів управління та контролю здійснюватися з урахуванням показників діяльності страховиків.

На виконання цього рішення Координаційна рада МТСБУ 23 січня 2014 року прийняла рішення рекомендувати Загальним зборам членів МТСБУ деталізувати вимоги до страховика, представник якого може бути обраним до складу органів управління та контролю Бюро. Рекомендовано перелік з десяти вимог (Додаток №1).

Зазначені вимоги можуть застосовуватися до страховиків, представник яких висувається до складу Президії (дев’ять: сім членів Президії та два кандидата у її члени), Координаційної ради (чотири) та Ревізійної комісії (до п’яти), та забезпечують можливість участі у керуванні ринком ОСАЦВ лише представників компаній, діяльність яких відповідає вимогам законодавства, міжнародним стандартам ведення бізнесу і відрізняється якістю страхового сервісу.

В засобах масової інформації розпочато публічне обговорення доцільності застосування запропонованих вимог. Більшість професійних учасників ринку висловлюються на підтримку їх застосування. Проте деякі страховики висловлюють застереження, що серед членів МТСБУ не достатньо компаній, що відповідають всім цим вимогам. 

На сьогодні членами МТСБУ, які мають право надавати послуги з ОСАЦВ, є 65 страховиків. З них за результатами роботи у минулому році відповідають згаданим вище вимогам 45% страховиків, сумарна доля ринку автоцивільної відповідальності за обсягом страхових премій за внутрішніми договорами у 2013 році яких склала понад 55%.

МТСБУ підтримує обрання на нових принципах складу органів управління і контролю Бюро в ході найближчого засідання Загальних зборів членів МТСБУ.

 

 

Додаток

 

Десять вимог, які Координаційною радою МТСБУ рекомендовано Загальним зборам членів МТСБУ встановити до страховика, представник якого може бути обраним до складу органів управління та контролю Бюро:

1)   відсутність простроченої заборгованості перед МТСБУ (під простроченою   заборгованістю розуміється заборгованість страховика перед МТСБУ, що виникає на 1-й день після закінчення терміну здійснення платежу згідно з укладеним договором, внутрішнім нормативним документом чи рішенням органу управління МТСБУ);

2)   надання згоди на оприлюднення інформації;

3)   кількість гарантійних вимог, що надійшли за останні 12 місяців до МТСБУ від іноземних врегулювальників (бюро) за договорами міжнародного страхування «Зелена картка», не перевищує 10;

4)   загальна оцінка діяльності за останні 4 квартали затверджена на рівні «1» (стійка) або «2» (задовільна), та встановлено значення коефіцієнта К=1;

5)   показник якості врегулювання збитків за останні 4 квартали більший або дорівнює середньоринковому, що відповідає оцінці «1» (стійка);

6)   показник рівня скарг від потерпілих та страхувальників за останні 4 квартали менший або дорівнює індикативному значенню (затверджується Президією МТСБУ на один рік, у розмірі загальноринкового значення показника за  попередній рік), що відповідає оцінці «1» (стійка);

7)   відсутність неусунутих порушень щодо надання звітності та повноти завантаження відомостей до єдиної централізованої бази даних МТСБУ на останню звітну дату у обсязі, передбаченому нормативними документами чи рішенням органу управління МТСБУ;

8)   не перебуває в процесі ліквідації (банкрутства) чи за рішенням Уповноваженого органу до нього не застосовано захід впливу у вигляді зупинення, анулювання ліцензії на здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або тимчасової адміністрації;

9)   відсутність не наданої у повному обсязі відповіді на запит МТСБУ щодо розгляду звернення потерпілого чи страхувальника;

10) відсутність невиконаного заходу впливу (попередження, грошового стягнення), застосованого Генеральним директором Бюро.

 

Прес-служба МТСБУ

Наши партнеры

                                                

  

                                                                          

 

              

                                             

  

                                                      

  

                                                      

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архив номеров Архив номеров Архив номеров

Новости издательства
Анонсы
Фото
Видео
Финансовая отчетность компаний
Актуальное интервью

 


 
 
 
  

  

Международная теннисная академия
  

     
 Oakeshott Insurance Consultants
 

    
 
 

 
"Камелія" квіти від виробника  

    


             
 

















AGROPORT West Lviv 2016





<



НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля




Погода в Киеве


140



Интернет реклама УБС
Издательский Дом Украина онлайн Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru