Об издательстве Подписка Реклама ДФУ Распространение Отчетность ПартнерыМедиа Контакты RSS RRS | Добавить в избранное в избранное |
Издательский дом
Для содержимого этой страницы требуется более новая версия Adobe Flash Player.

Получить проигрыватель Adobe Flash Player

Показник рефінансування зовнішніх боргів банків може свідчити про відновлення довіри до банківської системи з боку іноземних інвесторів

  

За даними НБУ, в березні 2014 року сальдо чистих зовнішніх запозичень банківських установ було позитивним та склало 0,61 млрд. дол. США (за І квартал – 1,0 млрд. дол. США). Показник рефінансування виплат за раніше залученими зовнішніми кредитами та облігаціями банківського сектору склав 124% (у лютому – 122%; загалом за І квартал – 107%) та був найвищим у приватному секторі.

 

 

В Незалежній асоціації банків України (НАБУ) вважають, що показник рефінансування зовнішніх боргів банків може свідчити про відновлення довіри до банківської системи з боку іноземних інвесторів. Разом з тим, внутрішні ресурси продовжують залишатись ключовим джерелом ресурсної бази для вітчизняних банківських установ.

 

 

За даними статистичного бюлетеня НБУ, впродовж березня обсяг чистих зовнішніх зобов’язань банківської системи зріс на 19,1 млрд. грн. – до 112,2 млрд. грн. Зростання було зумовлено передусім збільшенням заборгованості банків за кредитами (на 21,4 млрд. грн.) та іншими (не переказними) депозитами (на 0,9 млрд. грн.) При цьому, обсяг переказних депозитів скоротився на 3,1 млрд. грн. На початок квітня 2014 року заборгованість банківських установ за зовнішніми фінансовими запозиченнями формувала 17,8% зобов’язань банківської системи (на початок року – 16,5%).

 

 

Джерело: НАБУ

Кошти на розбудову авіаційної галузі: ефект міг бути кращим

 

Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном (з 2013 року – Міністерство промислової політики України), Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) і ДП «Антонов» не забезпечили у 2011-2013 рокахефективного та результативного виконання заходів державної підтримки виробництва авіаційної техніки і реалізації інвестиційних проектів на будівництво літаків із залученням ...

Предприниматели обсудили какими будут новые правила лицензирования

 

 

Заседание Комитета предпринимателей малого и среднего бизнеса при Торгово-промышленной палате Украины посвятили обсуждению проекта Закона «О лицензировании определенных видов хозяйственной деятельности». 

 

Данный документ N4743 был зарегистрирован Вреховной Радой Украины 18 апреля 2014 года, в результате потребности в системном совершенствовании и модернизации порядка, этапов и процедур лицензирования хозяйственной деятельности ... 

НКЦПФР оновила порядок подання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами

 

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення «Про затвердження змін до Порядку подання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами». Про це повідомляється на сайті НКЦПФР. 

 

«Документ підготовлено з метою вдосконалення системи регулювання діяльності рейтингових агентств. Основною його новацією є те, що він розділяє звітування рейтингових агентств на регулярне та нерегулярне, а також ...

НКЦПФР затвердила порядок здійснення емісії облігацій внутрішніх місцевих позик та їх обігу

 

 Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила Положення про порядок здійснення емісії облігацій внутрішніх місцевих позик та їх обігу. Таким чином, Комісія удосконалила порядок здійснення емісії облігацій внутрішніх місцевих позик, зокрема, переглянувши перелік документів для ...

Обсяг золотовалютних резервів у квітні склав 14,226 млрд. долл. США

 

 За попередніми даними станом на 1 травня 2014 року обсяг золотовалютних резервів становив 14 мільярдів 226 мільйонів доларів США в еквіваленті. Про це повідомляється в прес-релізі НБУ. 

У квітні на їх динаміку вплинуло здійснення платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (959 млн. дол. США), включаючи здійснення платежів на користь Міжнародного валютного фонду (654 млн. дол. США). 

Національний банк валютні інтервенції на міжбанківському валютному ринку України у квітні цього року не здійснював.

 

Довідково: На початку травня Україна отримала перший транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі SDR 2,058 млрд. (близько 3,19 млрд. дол. США в еквіваленті), у рамках дворічної кредитної програми stand-by, що сприяло відповідному збільшенню золотовалютних резервів країни.

Рынок легковых автомобилей продолжил падение

 

 По данным ассоциации «Укравтопром», в Украине на первичном рынке легковых автомобилей в апреле было реализовано и зарегистрировано в ГАИ 7 944 единицы, что на 29% меньше мартовского показателя и на 71% меньше чем в апреле прошлого года.

В общем объеме первичных регистраций легковых автомобилей львиную ...

Кредитні гарантії в аграрному секторі

 

  У вівторок, 29 квітня, відбулась трьохстороння зустріч представників місії USAID, фахівців Нацкомфінпослуг і ВАКС. Під час зустрічі говорили про можливості надання кредитних гарантій в аграрному секторі та питання фінансування українських аграріїв. 

Учасники зустрічі поділилися досвідом вже існуючої співпраці кредитних спілок і проекту USAID «АгроІнвест», обговорили законодавчі обмеження щодо кредитування спілками малого та середнього бізнесу аграріїв і запропоновані до законодавства зміни. 

Представники Нацкомфінпослуг і ринку висловили свою готовність до співпраці та зацікавленість в отриманні консультацій і навчанні, побудованих на досвіді міжнародної практики.

 

Джерело: ВАКС

Наши партнеры

                                                

  

                                                                          

 

              

                                             

  

                                                      

  

                                                      

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архив номеров Архив номеров Архив номеров

Новости издательства
Анонсы
Фото
Видео
Финансовая отчетность компаний
Актуальное интервью

 


 
 
 
  

  

Международная теннисная академия
  

     
 Oakeshott Insurance Consultants
 

    
 
 

 
"Камелія" квіти від виробника  

    


             
 

















AGROPORT West Lviv 2016





<



НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля




Погода в Киеве


140



Интернет реклама УБС
Издательский Дом Украина онлайн Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru