Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Міжнародний день кредитних спілок

Україна є однією із 105 країн, в яких на сьогодні існують кредитні спілки (КС). Члени кредитних спілок України є членами великої родини, яка нараховує 217 мільйонів людей по всьому світу. Щорічно працівники всіх видів споживчих кооперативів відзначають своє професійне свято – Міжнародний День кредитних спілок (International Credit Union Day). Це всесвітнє свято відзначається з 1948 року і з того часу є приводом для проведення численних заходів: днів відкритих дверей кредитних спілок та філій, благодійних акцій, ярмарків та конкурсів, тематичних радіо– і телепередач.

Міжнародний день КС відзначається кожен третій четвер жовтня і він присвячується обміну досягненнями, планів на майбутнє і розвиток цього руху і це свято є міжнародним. В цьому році 19 жовтня в приміщенні УКРІНФОРМУ відбулося засідання круглого столу на тему «Міжнародний день кредитних спілок».

Організаторами заходу були Всеукраїнська асоціація кредитних спілок (ВАКС), Національна асоціація кредитних спілок України (НАКСУ). Круглий стіл відкрила Ольга Мороз, Президент ВАКС.

Петро Козинець, президент НАКСУ:

 «Міжнародний день кредитних спілок не святкують, як урочистий захід. Це можливість зайвий раз зібратися зі своїми спілчанами, подивитись, що ми робимо правильно і що ще можна зробити. Хочу підкреслити, що у деяких країнах, наприклад, в Сполучених Штатах і Мова не йде про долю капіталу в кредитних спілках, тому що вони не є реальним конкурентом банкам, тому що в нас інша ніша. Кредитна спілка (КС) – це організація не для прибутку, а для надання послуг. Сьогодні близько 70 тисяч українських громадян є членами КС. І сьогодні сотні тисяч наших громадян мають можливість скористатися послугами КС. Треба відверто сказати, що зараз не кращі часи для української кооперації. Якщо порівняти цифри, то у 2008-2009 роках в українських КС було більше двох мільйонів громадян. По активам ми практично йшли на рівень Великої Британії. Сьогодні інші показники, але ми віримо, що ренесанс розвитку української кооперації якщо не в цьому році, то в наступному реально почнеться. Бачимо останніми місяцями зміну відношення збоку держави, позивне зрушення в плані законодавства до кредитних спілок. Ми маємо певний оптимізм, що КС України займуть гідне місце і в економіці держави і в покращенні добробуту громадян. Тому я закликаю і учасників круглого столу сьогодні говорити про проблеми, які нас хвилюють».

Ольга Мороз, президент ВАКС:

« Цей захід присвячений Міжнародному дню кредитних спілок. В цей день КС, працівники та члени КС згадують історію створення і розвитку КС, діляться своїми досягненнями. Вперше цей захід святкувався 17 січня 1927 році в день народження Бенджаміна Франкліна. Люди, що вперше святкували цей день,- керувалися тезою: «Життя та розвиток в дусі кредитних спілок». Що таке розвиток в дусі кредитних спілок? Яка основна ідея кооперації? Дана ідея пройшла довгий шлях від середини XIX сторіччя з Англії, Німеччини, України, Канади, США. Ця ідея дуже проста: це об’єднання фінансів людей і потім фінансова допомога один одному. Людина допомагає іншій людини. На сьогодні це є тезою КС. Україна є однією з 105 країн, в яких є КС, які на сьогодні їх підтримують та в яких КС працюють успішно. Члени КС України є членами великої родини, яка нараховує 217 мільйонів людей по всьому світу».

 

фінансово-економічний тижневик «Україна Бізнес ревю» №39-40 від 24.10.2016

Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   

 
  

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
   
"Камелія" квіти від виробника
 
 

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ






















НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120



Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru