Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

ПрАТ «Київський страховий дім» втратило членство в МТСБУ

 

ПрАТ «Київський страховий дім» втратило членство в МТСБУ

 

МТСБУ інформує про втрату ПрАТ «Київський страховий дім» статусу асоційованого члена.

Звертаємо увагу, що з 05 липня 2018 року компанія втратила право укладати договори ОСЦПВВНТЗ. Всі договори, що укладені страховиком до припинення членства в МТСБУ, продовжують діяти до закінчення їх строку дії.

Підставою  для втрати страховиком статусу асоційованого члена  МТСБУ стала заборгованість понад два місяці по сплаті відрахувань до фондів МТСБУ.

Припинення ПрАТ «Київський страховий дім» членства в МТСБУ не звільняє страховика від виконання зобов’язань за укладеними раніше договорами ОСЦПВВНТЗ.

Прес-центр МТСБУ

МТСБУ закликає Верховну Раду ухвалити нову редакцію закону «Про ОСЦПВ»

МТСБУ закликає Верховну Раду ухвалити у другому читанні нову редакцію закону «Про ОСЦПВ» (законопроект №3670д)

МТСБУ направило до Верховної Ради відкритого листа, в якому закликало депутатів об’єднатись для прийняття нової редакції закону «Про ОСЦПВ». Законопроект має високу соціальну значущість, його прийняття дозволить страховому ринку та мільйонам страхувальників змінити застарілі процедури взаємодії та побудувати взаємовигідне партнерство між страховиками та страхувальниками, підвищити рівень соціального захисту автовласників.

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко заявив у відкритому листі:

«Сфера обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів стрімко розвивається. Щороку договори ОСЦПВ укладають більше 7 млн. українців, страхові компанії за підсумками 2017 р. врегулювали більше 130 000 страхових випадків.

Проте застаріле законодавство, що регулює відносини в сфері ОСЦПВ, не дозволяє ефективно її розвивати та забезпечувати європейські стандарти захисту страхувальників. Протягом останніх двох років було впроваджено систему прямого врегулювання, яка передбачає отримання потерпілим відшкодування у разі ДТП у страховика, з яким сам потерпілий уклав договір страхування. Ці зміни вдалось впровадити лише шляхом підписання добровільної угоди між 18 страховиками, оскільки за чинним законодавством передбачено отримання потерпілим відшкодування лише у страховій компанії винуватця ДТП. На сьогодні прямим врегулюванням скористались майже 12 тисяч потерпілих. Проте щоб ця можливість стала доступною кожному водію, що потрапив у ДТП – необхідно прийняти відповідні законодавчі зміни.

В грудні 2017 року МТСБУ презентувало нову можливість швидкого врегулювання ДТП без необхідності виклику поліції —  електронний європротокол. Відтепер кожен водій може врегулювати страхову подію за допомогою заповнення простої електронної форми европротоколу зі свого телефону чи планшету. Автоматизація цього процесу дозволяє суттєво скоротити час врегулювання для водіїв учасників аварії та знизити навантаження на поліцію та судові органи.

В лютому 2018 року в Україні запрацював електронний поліс ОСЦПВ. Кожен водій отримав можливість укласти договір безпосередньо через Інтернет без необхідності мати при собі бланк полісу. Загалом укладено більше 16 тис. електронних полісів. Проте можливість укладення електронного договору досі не закріплена в профільному законі, а регулюється через інші підзаконні регуляторні акти.

Окрема проблема, що має високу соціальну значущість — відшкодування за неплатоспроможних страховиків. За нинішнім законодавством отримати відшкодування з фондів МТСБУ за зобов’язаннями неплатоспроможної компанії потерпілий може лише після завершення в суді процедури  банкрутства та/або ліквідації такої компанії. Сотні тисяч потерпілих роками очікують завершення банкрутства, аби отримати свої кошти. Частково цю проблему вирішено ухваленням МТСБУ порядку відшкодування потерпілим за рахунок коштів у фонді Бюро самого неплатоспроможного страховика. Проте цих коштів вистачає лише на часткові виплати, що покривають не більше третини вимог потерпілих.  Прийняття законодавчих змін дозволить МТСБУ здійснювати виплати потерпілим в повному розмірі одразу після анулювання ліцензій неплатоспроможного страховика.

Ринок динамічно змінюється, страховики впроваджують нові сучасні рішення, яких вимагає споживач страхових послуг. Час, згаяний на неприйняття законодавчих змін, стримує розвиток страхового ринку.

МТСБУ закликає народних депутатів об’єднатись для прийняття змін до закону про ОСЦПВ. Це дозволить зняти значну соціальну напругу, викликану банкротствами страховиків протягом останніх років, та дати поштовх розвитку страхування відповідно до європейських стандартів, що буде вагомою складовою успішної економіки України».

За матеріалами uainsur.com

X З'їзд Української Світової Кооперативної Ради

X З'їзд Української Світової Кооперативної Ради

X З'їзд Української Світової Кооперативної Ради

 

У Львові відбувся ювілейний X З'їзд Української Світової Кооперативної Ради, (УСКР) у якому брали участь делегати від України, Канади, Америки, Австралії.

 

На початку 90-х років зусилля УСКР дали перші результати. У вересні 1993 р. Президент України Леонід Кравчук підписав Указ, який затвердив тимчасове положення про кредитні кооперативи в Україні. Цей Указ став основою для створення відповідної законотворчої бази. Завдяки заходам, організованим українською діаспорою, та відповідним урядовим програмам Канади та США, кооперативний рух в Україні вдалося відродити. Того ж року було організовано перше стажування починаючих кооператорів з України в українських кредитних спілках США та Канади.

Захід розпочався спільною молитвою у Храмі Успіння Присвятої Богородиці, яку очолив Блаженіший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ.

Після завершення Богослужіння настоятель Храму Успіння Присвятої Богородиці митр. прот. Ігор Бурмило висловив промову до присутніх. І  побажав діячам світового кооперативного руху у всьому світі здоров'я, процвітання та успіхів у праці.

Головуючим офіційної частини З'їзду був обраний Володимир Сидоровський, голова правління КС «Анісія» (м. Львів).

Під час роботи З'їзду виступили Ростислав Замлинський, Перший заступник Голови Львівської обласної державної адміністрації та Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку. Також, серед почесних гостей був присутній заступник директора департаменту економічної політики ЛОДА – начальник управління промисловості і підприємства Андрій Кісера.

Особисто привітати делегатів з усього світу завітав Міський Голова Львова Андрій Садовий. Він висловив всім присутнім щиру подяку та слова підтримки, а також  побажав успіхів.

Звертаючись к учасникам, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський сказав: «Дуже важливо, щоб ті українські традиції, які були започатковані ще позаминулого століття Митрополитом Андреєм Шептицьким, зокрема взаємодопомоги, ви і досі підтримуєте та зберігаєте за межами України. Кооперативний рух дає можливість кожному з нас, кожному з його учасників відчути, що він є не один. Кожен українець любить свою землю і дуже важливо продемонструвати, якими ми є успішними на нашій землі. І тільки разом, єдиними і спільними зусиллями рухатися вперед, робити країну ще успішнішою та багатшою.

Окрім того, він подякував урядам тих країн, з яких прибули учасники з’їзду, зокрема Канади, США, Європейського Союзу за колосальну підтримку нашої країни.

Також Ростислав Замлинський відмітив, що за минулий рік в економіку Львівщині інвестовано понад 150 млн доларів та створили понад вісім тисяч робочих місць. Та закликав Українську Світову Кооперативну Раду брати активну участь у цьому процесі.

У межах засідання відбулися звіт представників Асоціації Кредитних Спілок, фінансовий звіт УСКР, звіт Контрольної та Статутової комісій та ін.

X З'їзд Української Світової Кооперативної Ради

 

За результатами роботи Х З'їзду п. Ольгу Шевель було переобрано на посаду Голови Ради директорів УСКР, Президента УСКР.

Також до органів управління УСКР було обрано представників ВАКС:

Рада Директорів – Володимир Сидоровський, голова правління КС «Анісія» (м. Львів)

Контрольна комісія – Галина Шатирко, голова правління КС «Станіславська» (м. Івано – Франківськ)

Номінаційна комісія – Зоряна Розлуцька, голова правління КС «Самопоміч» (м. Заліщики)

Статутова комісія – Ірина Драгомирецька, голова правління КС «Гарант» (м. Київ)

Окрема подяка п. Володимиру Сидоровському та колективу КС «Анісія» за організацію проведення Х З’їзду Української Світової Кооперативної Ради в місті Львові!

Довідка: Українська Світова Кооперативна Рада (УСКР, World Council of Ukrainian Cooperatives) була заснована 31 жовтня 1973 року делегатами з п’яти країн — США, Канади, Англії, Австралії та Аргентини. Завдання УСКР — популяризувати український кооперативний рух, започаткований діаспорою, у тому числі на території України.

Підготував Микола Степанов-Бачинський

Президент ВАКС Ольга Мороз провела два семінари

 

Президент ВАКС Ольга Мороз провела два семінари за допомогою матеріалів експертів проекту КЕП

 

В приміщенні КС «Самопоміч» (м. Заліщики)  у місті Тернопіль президент ВАКС Ольга Мороз провела два семінари за допомогою матеріалів експертів проекту КЕП.

4 липня слухачі змогли ознайомитись з темою «Маркетинг та брендинг» на базі матеріалів експерта Міри Несс (Mira Ness, CEO, New York University Federal Credit Union, USA), а 5 липня на семінарі було розглянуто питання 'Маркетинг та комунікація' на базі матеріалів Грега Дітриха (Greg Dietrich, Marketing Coordinator, Frankenmuth Credit Union, USA).

Эпоха неплательщиков подходит к концу

 

Эпоха неплательщиков подходит к концу

3 июля Верховная Рада приняла во втором чтении долгожданный закон № 6027-д, который должен защитить права кредиторов. Банкиры надеются, что теперь им удастся решить многочисленные споры с недобросовестными заемщиками в свою пользу.

Действительно ли рынок проблемных долгов в Украине ожидают революционные изменения и какие схемы ухода от кредитных обязательств будут перекрыты, разбирался «Минфин».

Большие ожидания

6027-д уже вступил в силу, но действовать он начнет не сразу, а только через три месяца с момента публикации на сайте парламента - в середине октября.

«Закон разблокирует много болезненных для банковской системы проблем. Изменения главным образом коснутся двух вопросов — поручительства и ипотеки», — рассказал «Минфину» начальник управления по урегулированию кредитов корпоративного и малого бизнеса ОТП Банка Юрий Титов.

Документ вносит изменения в ряд законодательных актов. Наиболее важные новшества касаются Гражданского кодекса. Депутаты также изменили отдельные нормы законов «Об ипотеке» и «О залоге». Менее существенные правки внесены в законы о нотариате, госрегистрации и даже о дорожном движении.

Они ликвидируют большинство пробелов, которые позволяли недобросовестным должникам и их поручителям уклоняться от обязательств.

«Закон уточняет понятие солидарных должников, конкретизирует границы солидарной ответственности нескольких поручителей по обязательствам одного и того же лица, уточняет момент возникновения ответственности поручителя и сроки на предъявление требований к нему. Также теперь законодательно закреплена ответственность поручителя/залогодателя в случае ликвидации основного должника», — поясняет начальник управления правового сопровождения продаж Укрсиббанка Елена Полянчук.

По материалам Минфин

Банківський сектор залишається прибутковим

 

Банківський сектор залишається прибутковим, продовжується активне кредитування населення

 

У І півріччі банківська система була прибутковою, банки фокусувалися здебільшого на роботі з фізичними особами, збереглися високі темпи припливу депозитів населення та роздрібного кредитування. У ІІІ кварталі ці тенденції збережуться, очікується також сезонне пожвавлення кредитування бізнесу. Головний ризик для сектору – зволікання із відновленням співпраці з МВФ, що може погіршити настрої банків та клієнтів та уповільнити приплив депозитів та зростання кредитування. Про це йдеться у серпневому квартальному "Огляді банківського сектору", опублікованому Національним банком України.

Банки нарощують кредитування населення

У ІІ кварталі 2018 року банки продовжували активно кредитувати населення. Передусім вони надавали споживчі кредити на поточні цілі. Чисті гривневі кредити фізичним особам за цей період зросли на 7.4%, або на 39.2% р/р. Активне нове кредитування сприяло зниженню доларизації роздрібного портфеля, та скороченню частки непрацюючих кредитів в портфелях банків в цілому по системі (частка непрацюючих кредитів на кінець червня становила 55.7% проти 56.4% на початок квітня). Високі темпи роздрібного кредитування збережуться і в ІІІ кварталі.

Обсяги гривневих кредитів бізнесу у державних банках дещо зменшилися, натомість в банках з іноземним та приватним українським капіталом – зросли. Через низку погашень позик окремими компаніями корпоративний кредитний портфель банків сезонно скоротився, проте у ІІІ кварталі очікується його зростання.

Зростають депозити як населення, так і бізнесу

У квітні-червні збереглися високі темпи  припливу гривневих коштів населення до банківської системи (+8.7% кв./кв. та +21.4% р/р). Державні банки продовжували нарощувати обсяги депозитів у валюті, хоча загалом за системою частка валютних депозитів скорочується. У ІІ кварталі кошти населення у банках зросли на 17.2 млрд грн.

Як і раніше, це переважно короткострокові депозити: близько половини з них складають депозити до 3 місяців та кошти на вимогу.

Кошти бізнесу у банках, після сезонного відпливу на початку року, у ІІ кварталі збільшилися на 6.4 млрд грн. Загалом, за квітень-червень кошти бізнесу у банках зросли на 0,9% у гривні та 4,2% у іноземній валюті в доларовому еквіваленті. Зростання валютних вкладів бізнесу забезпечили переважно державні монополії.

Частка коштів НБУ в фондуванні банків знизилася до історично мінімального значення у 0.9%.

Вартість депозитів та кредитів для населення лишилась незмінною

Протягом ІІ кварталу ставки за гривневими депозитами фізичних осіб та вартість кредитів населенню майже не змінилися. Банки слабко диференціюють депозитні ставки залежно від строковості: вартість депозитів у гривні на 6, 9 та 12 місяців перебувала на рівні близько 14.1% річних на кінець кварталу.

Вартість 12-місячних депозитів у доларах залишалася на історичному мінімумі – 3.3% річних. Вартість нових кредитів корпораціям зросла на 0.6 в.п. до 16.1% річних.

За підсумками І півріччя банки отримали чистий прибуток у розмірі 8.3 млрд грн

Банківський сектор залишається прибутковим – за перше півріччя банки отримали 8.3 млрд грн чистого прибутку. У ІІ кварталі сектор зафіксував помірний збиток – 0.4 млрд грн – через значні обсяги доформування резервів одним із великих банків. Без врахування цього банку фінансовий результат платоспроможних банків у ІІ кварталі склав 6.8 млрд грн.

Крім того, через перехід на МСФЗ 9 у ІІ кварталі один з великих банків збільшив збитки минулих років на 16.7 млрд грн в основному через доформування резервів за знеціненими кредитами. Це змінило балансовий капітал банку, але не вплинуло на його регулятивний капітал та показники достатності капіталу.

У подальшому, драйвером операційної прибутковості залишиться роздрібне кредитування та комісійні доходи. Значних відрахувань до резервів у ІІ півріччі не очікується, сектор буде  прибутковим за підсумками року.

Прес-центр НБУ

Из Госреестра финансовых учреждений Украины исключены

 

Из Госреестра финансовых учреждений Украины исключены три страховые компании

Согласно распоряжению Нацкомфинуслуг, сразу три страховые компании исключены из Государственного реестра финансовых учреждений Украины с одновременным аннулированием свидетельств о государственной регистрации.

Как сообщает интернет ресурс УкрСтрахование со ссылкой на информацию регулятора, СК «Партнерс», СК «Проминвест» и СК «Оранта-Лугань» исключены из Госреестра финансовых учреждений Украины, согласно распоряжениям №№ 1376,1377 и 1378 соответственно, которые были приняты 7 августа 2018 года.

Решение об исключении было принято в соответствии с пунктом 2 части первой статьи 28 Закона Украины «О финансовых услугах и государственном регулировании рынков финансовых услуг».

СК «Проминвест» зарегистрирована в г.Киев 18 сентября 2007 года, СК «Партнерс» (г. Киев) зарегистрирована 10 ноября 2005 года, СК «Оранта-Лугань» (г.Старобельск, Луганская область) зарегистрирована 14 сентября 1994 года.

УНИКА запустила в работу чат-боты

 

УНИКА запустила в работу чат-боты

С июля 2018 года запущены в эксплуатацию альтернативные каналы коммуникации с клиентами УНИКА, а именно: чат-бот UNIQAua в популярных мессенджерах – Viber и Telegram, и в приложении Messenger − запуск в ближайшей перспективе.

Теперь клиентам УНИКА, пользователям Viber, Telegram становится ещё проще и быстрее связаться со своей страховой компанией – получить организацию помощи по медицинскому страхованию, уточнить порядок своих действий при наступлении страхового случая по автострахованию, получить информацию о покупке договоров страхования и консультацию специалиста.

Чат -бот UNIQAua содержит три раздела-направления: «Медицина», «Авто», «Покупка договора», в каждом из которых есть подразделы для получения информации по интересующим вопросам, а также ссылки на необходимы разделы сайта компании, в том числе ссылка на кабинет клиента MyUNIQA.

Каждый из разделов обслуживается профильными специалистами компании.

Разделы «Медицина» − медицинский ассистанс и раздел «Авто» − техассистанс работают в круглосуточном режиме.

Для того, чтобы начать коммуникацию со Страховой компанией «УНИКА» посредством чат-ботов необходимо:

  • в Telegram найти паблик аккаунт UNIQAua (бот) и начать коммуникацию, либо через сайт компании www.uniqa.ua − в виджете выбрать канал, перейти по ссылке или по QR коду
  • в Viber — на сайте компании www.uniqa.ua в виджете выбрать канал, перейти по ссылке или по QR коду.

Елена Улье, председатель правления Страховой компании «УНИКА»: «Мы убеждены, что инвестиции в новые технологии открывают для компании бóльшие возможности для успешного развития. Наши усилия в сфере информационных технологий базируются на стратегии защиты данных клиентов и компаний, бесперебойной работе и предоставлении комплексных страховых решений, эффективно удовлетворяющих потребности клиентов. Мы стремимся, чтобы наши продукты и услуги были одинаково доступны для всех клиентов по всем каналам коммуникаций. Мы инвестируем в технологии, позволяющие улучшить уровень сервиса, обеспечить прозрачность для клиентов, ускорить время предоставления услуг и улучшить их качество».

В 2017 году на сайте компании www.uniqa.ua был запущен кабинет клиента MyUNIQA.

В MyUNIQA клиенты компании имеют доступ к своим договорам и страховым делам в он-лайн режиме, могут связаться со своим персональным менеджером или аварийным комиссаром, а также оплатить очередные страховые платежи, пролонгировать договор, запросить внесение изменений в условия договора или в личные данные.

По материалам UNIQA

СК «ПРОВІДНА» виплатила страхове відшкодування

 

СК «ПРОВІДНА» виплатила страхове відшкодування в розмірі 200 470 грн.

СК «ПРОВІДНА» виплатила страхове відшкодування в розмірі 200 470 грн. власнику SKODA FABIA.

Страховий випадок стався в місті Житомир. Водій автомобіля FIAT DOBLO проїхав на заборонний сигнал світлофора та скоїв зіткнення з транспортним засобом SKODA FABIA страхувальника СК «ПРОВІДНА. Внаслідок чого страхувальник СК «ПРОВІДНА» зіткнувся з автомобілем VOLKSWAGEN KADDI. В результаті ДТП автомобіль, застрахований за КАСКО в СК «ПРОВІДНА», отримав ушкодження пепереднього та заднього бампера, задніх крил, заднього лівого блоку фари.

Договір КАСКО, за яким було застраховано авто, включав ризики ДТП, стихійних лих, пожежі, викрадення і протиправних дій третіх осіб. Страхувальник отримав відшкодування збитку в повному обсязі у встановлений законодавством термін.

Всього за перші три місяці 2018 року СК «ПРОВІДНА» за договорами КАСКО виплатила клієнтам понад 17 370 тис. грн.

За матеріалами uainsur.com

Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru