Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Чому обмежено використання аграрних розписок?

 

 

Відсутність підзаконної нормативної бази до Закону «Про аграрні розписки», який в Україні діє вже більше року, не дає змоги повноцінно використовувати цей інструмент. Такого висновку дійшли учасники круглого столу, який відбувся у Незалежній асоціації банків України (НАБУ) на тему: «Кредитні інструменти підтримки малого та середнього бізнесу». 

 

Аграрні розписки є одним з найбільш ефективних інструментів зменшення ризиків при кредитуванні аграрного сектору. Про це свідчить успішний досвід їх впровадження в Бразилії, де вони дозволяють фермерам залучати до 5 млрд. доларів щороку (близько третьої частини всього фінансування сектору). 

В ході круглого столу доктор Гарі Роше, керівник програми IFC «Розвиток агрокредитування та агрострахування», повідомив, що у цьому році Міжнародна фінансова корпорація запускає консультаційний проект для повноцінного впровадження механізму аграрних розписок. Крім того, IFC планує пілотне впровадження аграрних розписок в одній з областей України. 

За даними дослідження IFC, 75% фермерів визнають обмежений доступ до фінансування ключовою проблемою для свого подальшого розвитку. 

 

Директор департаменту розвитку продуктів для малого і середнього бізнесу «Креді Агріколь Банку» Вікторія Ступак пояснила, що можливості банків у активному кредитуванні аграрного сектору обмежені відсутністю якісної застави. Збудована за радянських часів інфраструктура зношена та застаріла, а приймаючи у заставу майбутній врожай банк несе значний ризик втрати предмету застави. Крім того, відсутня якісна інформація для оцінки кредитоспроможності потенційних позичальників.

 

На думку учасників заходу, застосування прозорих централізованих державних механізмів компенсації частини відсоткової ставки здатне знизити вартість фінансових ресурсів до прийнятного для реального виробника рівня. Це особливо важливо для фінансування інвестицій в інфраструктуру та обладнання із тривалими строками окупності. 

Ставку кредитування можна також знизити за рахунок партнерства банку з виробниками сільськогосподарської техніки, на придбання якої видається кредит. Співпраця з переробниками дозволить банку  отримати надійне джерело погашення кредиту у майбутньому, а підприємцю – гарантію реалізації врожаю.

 

Джерело: НАБУ

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ
































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru