Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

НКЦПФР узгодила Зміни до Порядку зупинення дії та анулювання ліцензії на деякі види діяльності на фондовому ринку

 НКЦПФР узгодила Зміни до Порядку зупинення дії та анулювання ліцензії на деякі види діяльності на фондовому ринку

 

 

 Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення «Про затвердження Змін до Порядку зупинення дії та анулювання ліцензії на окремі види професійної діяльності на фондовому ринку» на своєму плановому засіданні 23 вересня 2014 року. 

 

 «Найголовнішими змінами, прийнятими нині регулятором, стали уточнення підстав та причин, за якими Комісія може зупинити дію ліцензії профучасника фондового ринку. Окрім того, важливо, що документ був погоджений без зауважень з іншими державними регуляторами: Антимонопольним комітетом України, Державною службою фінансового моніторингу України та Державною службою з питань регуляторної політики та підприємництва. Тож йому залишилось пройти ще реєстрацію в Міністерстві юстиції України», – прокоментувала Ірина Курочкіна, директор департаменту регулювання депозитарної та клірингової діяльності НКЦПФР. 

 

 Нагадаємо, що до переліку підстав для зупинення дії ліцензії за відповідною постановою про накладення санкції за правопорушення додано відмову ліцензіата проводити депозитарні операції, відмову складати та надавати обліковий реєстр Центральному депозитарію цінних паперів, відмову надавати емітенту за відповідним розпорядженням реєстр власників цінних паперів та внесення ліцензіатом завідомо недостовірних даних до системи депозитарного обліку. 

 

 Окрім того, прийнятий документ також уточнює причини, за якими Комісія може зупинити дію ліцензії на строк, встановлений таким рішенням. Це може трапитися у разі проведення перевірки щодо ознак маніпулювання на фондовій біржі, незаконного поширення інсайдерської інформації та її використання у власних корисних цілях або корисних цілях інших осіб. Зупинення ліцензії можливе й у випадку, якщо ліцензіат знаходиться на території, яку визнано тимчасово окупованою або на якій введено надзвичайний стан. Окрім того, ще однією підставою може бути правопорушення на ринку цінних паперів, за яким триває перевірка і яке може призвести до нехтування правами інвесторів. При цьому у разі зупинення/відновлення дії ліцензії Комісія протягом п’яти робочих днів з дати прийняття відповідного рішення має не лише опублікувати інформацію про це на сайті та в офіційному виданні, а й, якщо це стосується діяльності депозитарної установи, надіслати копію такого рішення Центральному депозитарію цінних паперів та Національному банку України.

 

 Схвалене рішення вносить технічні уточнення до переліку документів, які подаються до заяви на анулювання ліцензії, та коригує дії ліцензіата у разі анулювання ліцензії згідно з підставами про це. 

 

Джерело: НКЦПФР

 

 

 

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ
































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru