Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Национальный банк Украины стабилизировал валютный рынок

 

Национальный банк Украины вовремя «выходит» на межбанковский валютный рынок, чтобы обеспечить основную конституционную функцию учреждения - стабильность гривны. Национальный банк Украины держал и в дальнейшем будет держать в поле зрения цены и обменный курс гривны. Об этом в интервью Первому национальному каналу заявил советник Председателя Национального банка Украины Валерий Литвицкий.

«Мы обнаруживаем факторы, которые влияют на валютный рынок, видим, какие есть факторы фундаментального происхождения, какие являются ситуативного, эпизодического, можно даже сказать, психогенного происхождения, а какие генерируются политическими обострениями. И всегда центральный банк делает выход на валютный рынок вовремя», - пояснил Валерий Литвицкий.

Таким образом, Национальный банк Украины подтверждает, что готов при необходимости влиять на состояние валютного рынка с целью его сбалансированной работы. «Рынок нас понял. Процессы стабилизации вступают в силу. Ситуация находится под контролем. Конечно, есть факторы ситуативного происхождения, как то опасения обострения политической ситуации. Есть и желающие специально генерировать девальвационные ожидания - валютные игры были, есть, и будут. Задача Центрального банка - давать ответы на эти вызовы», - отметил советник Председателя Национального банка Украины Валерий Литвицкий.

ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»

 

ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»

  

«КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» Постановою Правління Національного банку України було віднесено до категорії неплатоспроможних, у зв’язку з чим Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у даний банк тимчасову адміністрацію з 17 січня по 16 квітня 2014 року. 

 

Відповідно до Звіту про вклади фізичних осіб в ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» за станом на 13 січня 2014 року, що подавався банком до Фонду згідно з Інструкцією про порядок складання звіту про вклади фізичних осіб в учасниках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, загальна сума можливого відшкодування за рахунок коштів Фонду за вкладами 6 238 вкладників – фізичних осіб становить 399,0 млн грн, з яких 288,2 млн грн підлягають виплаті вкладникам під час дії тимчасової адміністрації. 

У депозитному портфелі ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» домінують вклади фізичних осіб в національній валюті, що розміщені 6 843 вкладниками на суму 295,6 млн грн. В іноземній валюті кошти в ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» розмістило 2 372 вкладника на суму в гривневому еквіваленті 221,4 млн грн.

 

Окрім цього, варто зазначити, що ощадні сертифікати та вклади в банківських металах в ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» не представлені.

 

 

 

 

Методи реструктуризації виробничих потужностей застаріли

 Методи реструктуризації виробничих потужностей застаріли

 

 

Рахунковою палатою проведено аудит ефективності використання коштів державного бюджету, передбачених на фінансування проектів, пов’язаних із консервацією виробничих потужностей промислових підприємств, реструктуризацією і ліквідацією об’єктів підприємств гірничої хімії та підприємств з підземного видобування залізної руди. 

Аудитом встановлено необхідність створення цілісної системи нормативно-правового забезпечення реструктуризації гірничодобувних підприємств (об’єктів). Оскільки державні цільові або галузеві програми з питань реструктуризації таких підприємств не затверджувались, то сама реструктуризація фактично звелася до закриття, ліквідації та консервації таких об’єктів. 

 

Заходи з ліквідації та консервації виконуються майже протягом 20 років, однак у більшості випадків є далекими від завершення. Отже, не усунено ризики, пов’язані з наслідками діяльності зазначених об’єктів. Затягування з ліквідацією та консервацією колишніх гірничодобувних підприємств призводить до збільшення вартості робіт і, як наслідок, до додаткового навантаження на державний бюджет. 

З метою усунення порушень, що мають системний характер, аудитори звернули увагу на необхідність створення ефективної та прозорої системи фінансування і виконання заходів з ліквідації та консервації гірничодобувних підприємств.

  

Прес-служба Рахункової палати

Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   

 
  

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
   
"Камелія" квіти від виробника
 
 

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ






















НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120



Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru