Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Загальна сума операцій з використанням платіжних карток становила більше 916 мільярдів гривень

 

 

За підсумками 2013 року в Україні тенденція збільшення безготівкових розрахунків закріпилася. Використання платіжних інструментів для оплати товарів та послуг стає звичним для українців у більшості регіонів країни. 

Так, станом на 1 січня 2014 року кількість активних платіжних карток в обігу становила 35 622 тис., що на 2 515 тис. більше порівняно з 2012 роком. Домінують картки з магнітною смугою (33 277 тис.), карток з магнітною смугою і чипом зафіксовано в кількості 1 536 тис. 

Позитивна динаміка за кількістю платіжних карток підсилюється зростанням обсягів операцій за ними. За 2013 рік загальна сума операцій з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, становила 916 027 млн. грн., що на 174 547 млн. грн. більше, ніж у 2012 році. З них безготівкових платежів було зафіксовано на суму 159 138 млн. грн., що на 67 577 млн. грн. більше, ніж у 2012 році, готівки ж отримано на суму 756 889 млн. грн., що на 107 030 млн. грн. більше, ніж у 2012 році. 

"Ці дані свідчать про зріст популярності безготівкових платежів, що є загальносвітовою тенденцією. Користувачі платіжних карток все більше довіряють безготівковій формі розрахунків, бо усвідомлюють, що це зручно, безпечно та економічно, – зауважила заступник директора Генерального департаменту інформаційних технологій та платіжних систем Інна Тютюн. – Спостерігається тенденція до зростання кількості безготівкових платежів за товари та послуги, яка забезпечується, у тому числі, за рахунок удосконалення інфраструктури – збільшення банкоматів, платіжних терміналів тощо". 

Станом на 1 січня 2014 року в Україні зареєстровано 143 банки – члени карткових платіжних систем. 

 

За повідомленням прес-служби НБУ

 

 

 

 

НКЦПФР погодила зміни до Правил «Української фондової біржі»

 

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила нову редакцію Правил Приватного акціонерного товариства «Українська фондова біржа». Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

«У новій редакції правил «Української фондової біржі» було приведено термін «односторонній аукціон» у відповідність до Положення про функціонування фондових бірж, а також уточнено ринки, на яких застосовується технологія безперервного подвійного аукціону. Крім того, були внесені зміни в порядок визначення та оприлюднення біржових курсів цінних паперів, в лістингові умови щодо обов’язку емітента повідомляти біржу про проведення загальних зборів, порядок денний, порядок виплати дивідендів та механізму клірингу і розрахунків з Розрахунковим центром», –розповіла Ірина Устенко, директор Департаменту регулювання діяльності торговців та фондових бірж НКЦПФР.

Внесені зміни привели норми Правил у відповідність до низки нормативно-правових актів, чинних у нових редакціях. Зокрема, до Законів України «Про депозитарну систему України», «Про акціонерні товариства», «Про інститути спільного інвестування», а також актуалізованого Положення про функціонування фондових бірж, Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, Порядку визначення біржового курсу цінного папера.

Зміни до Правил біржі були погоджені відповідними структурними підрозділами регулятора, розглянуті на засіданні Комісії та зареєстровані.

В состав НАБУ входит 100 банков

 

 «Диамантбанк» стал сотым банком-членом Независимой ассоциации банков Украины. В ряды НАБУ также вошли «Брокбизнесбанк» и «Банк «Юнисон». Соответствующие решение утвердил Совет НАБУ.

Теперь в ее состав входит 100 банков. С момента своего основания НАБУ обеспечивает налаживание эффективной коммуникации между участниками финансового рынка, Национальным банком Украины и другими органами государственной власти для обеспечения максимально эффективного развития банковской системы Украины.

Вкладники отримають свої кошти

 

Як ми писали раніше, 16 січня 2014 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про початок виведення ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» з ринку та здійснення в ньому тимчасової адміністрації з 17 січня по 16 квітня 2014 року. Повідомила прес-служба ФГВФО.

З 31 січня 2014 року розпочалися виплати коштів вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» за договорами, строк дії яких закінчився по 17 січня 2014 р. включно, та за договорами банківського рахунку. Виплати коштів будуть здійснюватися протягом терміну дії тимчасової адміністрації через установи ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК».

 

СК «Allianz Украина» застраховала имущество AmtelProperties на сумму более 250 млнгрн

 

Страховая компания «Allianz Украина» и ООО «Международная логистическая компания» группы компаний AmtelProperties, которому принадлежит логистический комплекс Amtel класса «А» в с. Белогородка Киево-Святошинского района Киевской области, пролонгировали  договор добровольного страхования имущества юридических лиц. Страховая сумма по нему составила 264,5 млн грн.

Страхованием обеспечены склад, восьмиэтажное административное здание и земельные участки, принадлежащие ООО «Международная логистическая компания». Покрытие распространяется на конструктивные элементы, внутреннюю отделку и инженерные коммуникации имущественного комплекса. Договор страхования заключен на 1 год и предусматривает покрытие по следующим рискам: пожар, взрыв, стихийные бедствия, повреждение водой из различных систем, противоправные действия третьих лиц. 

Нетто-премия «Транссиб Ре» в 2013 году выросла почти на треть

 

Согласно данным формы статистической отчетности, представленной в Службу Банка России по финансовым рынкам, за 2013 год ОАО «Транссибирская перестраховочная корпорация» собрано 764,7 млн рублей перестраховочной премии, что на 9 % превышает показатель предыдущего года.

Нетто-премия, то есть без учета сумм, переданных в перестрахование, достигла 676,2 млн рублей, более чем на 30 % превысив показатель 2012 года. Такого значительного роста удалось достичь за счет увеличения Корпорацией собственного удержания: объемы ретроцессии снизились в прошлом году в два раза в абсолютном выражении и составили 11,5 % от валовых премий. Объем нетто-премии за 2013 год является вторым по величине показателем за всю историю Корпорации: больше было только в 2008 году. 

Дирекція МТСБУ забезпечує постійну інформаційну взаємодію зі страховиками-членами Бюро

 

  

14 лютого 2014 року о 9.30 у приміщенні Моторного (транспортного) страхового бюро України (м. Київ, Русанівський бульвар, 8) відбудеться консультаційно-інформаційна нарада керівництва Дирекції та представників страховиків-членів МТСБУ. 

Метою заходу є ознайомлення страховиків-членів МТСБУ з просвітницько-роз’яснювальним доробком МТСБУ, який містить відповіді на комплекс типових питань учасників дорожнього руху стосовно здійснення обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності (далі – ОСАЦВ).  

У рамках наради передбачається проведення роз’яснювальної роботи щодо використання страховиками напрацювань МТСБУ у повсякденній роботі з надання послуг з ОСАЦВ. 

Додатково буде розглянуто питання ефективності роботи Інтернет-порталу МТСБУ та його переваг: зв’язок з єдиною централізованою базою даних МТСБУ, яка дозволяє забезпечити наявність безкоштовних Інтернет-сервісів для учасників дорожнього руху (перевірка полісу ОСАЦВ, реєстр агентів, запитання-відповіді та інше).

 

 

         Прес-служба МТСБУ

Цены под контролем государства

 

В ИА «Укринформ» состоялась конференция на тему: «Ценовая ситуация на продовольственном рынке Украины за 2013 год». Основным докладчиком выступил Председатель Государственной инспекции Украины по контролю за ценами Александр Киселев. Главная тема, которая рассматривалась на мероприятии, – контроль по формированию и установлению тарифов на коммунальные услуги со стороны Государственной инспекции Украины по контролю за ценами. О проблемах ценообразования 2013 года и предпосылках роста цен 2014 года читайте в № 6 газеты «Украина Бизнес Ревю» от 10 февраля 2014 года.

Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru