Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Представники ЛСОУ та адвокати обговорили питання страхування професійної відповідальності адвокатів

 

 

18 травня 2015 року в Укрінформі відбулося засідання круглого столу «Страхування професійної відповідальності адвокатів: можливості впровадження в Україні». 

 

Серед питань, що обговорювалися – моделі страхування професійної відповідальності адвоката в європейських країнах; можливості впровадження в Україні страхування професійної відповідальності адвоката; питання обов’язковості страхування професійної відповідальності для адвокатів; вимоги до змісту типового договору страхування та інші. 

 

«Це безумовно цікавий проект. Є бажання, є бачення, але є і проблеми сприйняття такої теми як страхування професійної відповідальності адвоката, які наразі не вирішені у правовому полі. Є практика впровадження страхування професійної відповідальності адвоката в європейських країнах. Ми цей досвід сприймаємо. Ми бачимо, що розширення сфери послуг страхових компаній це є основне завдання галузі страхування як складової галузі макроекономіки нашої держави», – зазначив Президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк. 

 

Президент ЛСОУ зазначив, що кількість працівників у сфері страхування є подібною до робітників адвокатської діяльності – близько 40 тис. адвокатів і біля 50 тис. учасників страхового ринку. 

 

«Є проблеми авторитету, проблеми довіри і є проблеми сприйняття необхідності запровадження страхування відповідальності адвокатських послуг. Проте ми готові приймати нові норми, переймаючи стандарти міжнародних організацій. Треба адаптувати цю норму перед запровадженням, і на перших порах мають бути елементи добровільності. Ми повинні сформувати довіру, професіональне сприйняття, бачення страхових компаній як працює цей сегменті наскільки він корисний», – наголосив Президент ЛСОУ. 

 

Олександр Філонюк нагадав, що в Україні вже є норма щодо професійної відповідальності діяльності нотаріуса, але, на превеликий жаль ця норма сьогодні не працює. Вона складає лише 1% всього страхового ринку, сегмент медичного страхування – 5%, життя – до 6 %, транспорт. засобів – 20%, цивільна відповідальність власників транспортних засобів – 30%, аграрне страхування – 5 %. Ці показники є невисокими, але йде мова про впровадження нових норм, які допоможуть реформувати систему в цілому. 

 

Організатори засідання круглого столу «Страхування професійної відповідальності адвокатів: можливості впровадження в Україні»: Національна асоціація адвокатів України, Проект Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Ліга страхових організацій України. 

 

В обговоренні взяли участь представники Асоціації адвокатів України, Асоціації правників України, Ліги страхових організацій України, зацікавлені адвокати, які мали досвід страхування професійної відповідальності в інших країнах, або готові долучитися до розробки змін до діючого законодавства України на предмет законодавчого врегулювання питання страхування адвокатської професійної відповідальності. 

 

Джерело: ЛСОУ

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru