Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

До уваги платників податків

 

До уваги платників податків! 29 серпня — граничний термін сплати податку на нерухоме майно

Головне управління Державної фіскальної служби України (ГУ ДФС) нагадує фізичним особам, які мають у власності нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, про настання граничного терміну сплати нарахованих сум податку. Податок сплачується протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. Тож для платників, які отримали повідомлення про сплату податку на нерухомість 30 червня (граничний термін вручення) граничний термін сплати 29 серпня. Нагадаємо, що обов’язок по сплаті даного податку виникає у власників житла та нежитлової нерухомості. При цьому слід врахувати що Податковий кодекс містить норму щодо зменшення об’єкту оподаткування в залежності від виду нерухомого майна. Приміром, власники квартир до 60 квадратних метрів взагалі не є платниками даного податку. Також не сплачуватимуть до бюджету ні копійки податку і власники житлових будинків, якщо їх площа не перевищує 120 квадратних метрів. Якщо ж фізична особа має у власності і квартиру і будинок, то 180 квадратних метрів спільного метражу також не підлягатиме оподаткуванню. Разом з тим, якщо у фізичної особи у власності перебуває квартира (частка), загальна площа якої перевищує 300 квадратних метра або житловий будинок, площа якого більша 500 квадратних метра, сума податку додатково збільшується на 25000 грн. на кожний такий об’єкт. При цьому не має значення кількість фізичних осіб, які проживають в такому об’єкті нерухомості.

Щодо ставок податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, то вони, як і раніше, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад.

Звертаємо увагу, що попри законодавчу норму щодо нарахування податку органом фіскальної служби та вручення платнику до 1 липня податкового повідомлення-рішення, існує ризик нарахування в подальшому штрафних санкцій. Адже не всі фізичні особи, платники податку на нерухомість, своєчасно проінформували контролюючий орган про зміну свого місця проживання і відповідно не змогли отримати повідомлення-рішення. Або ж платник зумисне не отримує таке повідомлення-рішення, надіючись, що така дія унеможливить нарахування йому податку. Саме такі ситуації в подальшому закінчуються додатковим фінансовим навантаженням. Щоби уникнути неприємностей, ГУ ДФС рекомендує платникам податків здійснити звірку з органом фіскальної служби за місцем проживання. Для отримання консультацій можна звертатися до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації (проживання).

Відділ комунікацій ГУ ДФС

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru