Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Олена Щербакова: Національний банк України свідомо проводить політику гнучкого валютного курсу

 

Директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова вважає, що наразі на вітчизняний валютний ринок найбільше впливають геополітичні та емоційні чинники, а не фундаментальні макроекономічні. Про це вона розповіла під час засідання круглого столу за участю банківської та експертної спільноти. Про це повідомляється у прес-релізі НБУ. 

«Національний банк України на початку цього року свідомо перейшов до політики гнучкого валютного курсу, що є оптимальним для нашої країни, та надав ринку можливість самостійно формувати курс за результатами міжбанківських торгів. Центральний банк принципово не втручається в роботу міжбанківського валютного ринку, оскільки вважає недоцільним впливати на орієнтир ринку, навколо якого він би почав концентруватися та перекреслювати цим усю попередню політику», – зауважила Олена Щербакова.

«В арсеналі Національного банку України залишається інструмент валютних інтервенцій, однак нині немає необхідності їх здійснення на міжбанку, – сказала Олена Щербакова. – Певна стабілізація на валютному ринку і сигнали, які мають незабаром надійти від різних міжнародних фінансових організацій, повинні в цілому нормалізувати внутрішньо економічну ситуацію в країні». 

 

Водночас Національний банк вжив низку класичних економічних заходів для стабілізації ситуації, пояснила Олена Щербакова. «Ми підвищили облікову ставку, оптимізували норми банківського нагляду та валютного контролю, забезпечили ліквідність банківської системи, створили незалежний аудиторський комітет, також триває підготовка до проведення діагностики банків з метою оцінки рівня стійкості українських банківських установ».

Для усунення емоційної складової поведінки вкладників оперативно відбувалося підтримання ліквідності банківської системи. «Ми стали активніше працювати з традиційними інструментами рефінансування – регулярними і позачерговими тендерами та кредитами овернайт. Для того, щоб банки почували себе комфортно регулятор зняв обмеження щодо кількості звернень до Національного банку за кредитами овернайт. Також було запроваджено два нових інструменти підтримання ліквідності банків, у яких відбувається відплив коштів з рахунків», – сказала Олена Щербакова. 

Про ефективність такої політики центрального банку свідчить те, що з початку квітня цього року відбувається зниження темпів відпливу депозитів населення, а останніми днями спостерігається навіть зростання обсягу залучених банками коштів населення. Крім того, за словами Олени Щербакової, на готівковому валютному ринку станом на 22 квітня 2014 року обсяг іноземної валюти, яку громадяни продали банкам, на 250 млн. доларів США перевищив наявний попит.

 

Також Олена Щербакова зазначила, що в цілому обсяги валютних операцій суттєво знизилися, у тому числі і через нещодавно запроваджений пенсійний збір з операцій купівлі іноземної валюти.

 

 

 

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru