Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Адвокати обговорили можливості експертизи при визнанні недійсними кредитних угод

 

 

АДВОКАТИ ОБГОВОРИЛИ МОЖЛИВОСТІ ЕКСПЕРТИЗИ

ПРИ ВИЗНАННІ НЕДІЙСНИМИ КРЕДИТНИХ УГОД

 

23 лютого у Ліга Бізнес Інформ відбувся семінар-практикум на тему: «Можливості застосування експертного психологічного та економічного дослідження у судових справах про визнання недійсними кредитних угод».

Організатором заходу виступила Експертно-правова група «Незалежний інститут судових експертиз».

Захід зібрав більш ніж 70 юристів, адвокатів та представників юридичної преси, з’їхались з різних куточків України.

Тема зустрічі була обрана не випадково, адже наразі кількість судових справ, що стосуються визнання недійсними правочинів, у тому числі, у сфері фінансово-кредитних операцій, зростає регулярно. При цьому далеко не останнім аргументом на користь визнання угоди недійсною є висновок судової психологічної експертизи у разі, якщо правочин вчиняється особою під впливом тяжких для неї обставин і тому не вважається вільним.

На цьому наголосив експерт-психолог НІСЕ, який виступив у якості лектора заходу.  Він підкреслив, що експертне психологічне дослідження  у справах про визнання недійсними угод, укладених дієздатною особою, є одним із найскладніших видів судово-психологічної експертизи.

 

Аналізуючи питання застосування психологічної експертизи при визнанні недійсними угод, лектор заходу (судовий експерт НІСЕ) зазначила, що у разі наявності обґрунтованих сумнівів у можливості особи вірно сприймати будь-які суттєві елементи при її укладанні угоди, доцільним стає оцінка психологічних чинників (пам’яті, уваги, мислення, емоційного стану), які впливають на характер сприйняття людиною (частіше, похилою, як свідчить експертна практика) особливостей та реального змісту ситуації, що розглядається по справі. У таких випадках можливе проведення експертного психологічного дослідження (у вигляді складання висновку судово-психологічної експертизи чи висновку спеціаліста).

 

Другий модуль семінару НІСЕ був присвячений питанням застосування економічної експертизи в кредитних спорах. Серед іншого, експерти обговорили питання доведення обставин, що зумовлюють недійсність кредитних та іпотечних договорів.

Окремою темою заходу стало питання вирішення спорів щодо визнання недійними правочинів у міжнародному комерційному арбітражі. Зокрема, про європейську практику застосування експертизи в арбітражному процесі розповів президент Європейської арбітражної палати Геннадій Пампуха.

Під час заходу юристи та адвокати охоче ділилися своїм практичним досвідом, задавали питання експертам та одразу отримували кваліфіковану відповідь або пораду, як діяти в тій чи іншій ситуації, пов’язаній з необхідністю проведення експертизи.

 

ОРГАНІЗАТОРИ ТА ПАРТНЕРИ

 

Організатор заходу - Експертно-правова група «Незалежний інститут судових експертиз» (www.nise.com.ua) за підтримки партнерів - Європейської арбітражної палати (м. Брюссель, Бельгія, www.chea-taic.be) та Міжнародного освітнього центру «George and Company» (м. Ополе, Польща, www.george-company.eu).  

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru