Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Остатки на корсчетах банков снизились до 30,2 млрд. гривен

 

17 апреля 2014 года остатки средств на корреспондентских и транзитных счетах банков Украины снизились, по сравнению с предыдущим днем, на 632 млн. – до 30,173 млрд. гривен. Об этом сообщает пресс-служба Национального банка.

В среду, 16 апреля, остатки на корсчетах банков снизились на 2,298 млрд. гривен.

Остатки средств на корреспондентских и транзитных счетах банков (оперативные данные на начало дня) ...

 

Мировой лидер по прибыльности среди автопроизводителей определен

 

Изучив показатели доналоговой прибыли и рентабельности различных автомобильных компаний, специалисты Сenter Automotive Research (CAR) в Университете Дуйсбурга-Эссена признали японский автоконцерн Toyota самым прибыльным производителем 2013 года ...

Цифровий підпис стає реальністю

 

15 квітня, представники ВАКС взяли участь у черговому засіданні Нацкомфінпослуг, у відкритій частині якого розглядали такі питання.

Нацкомфінпослуг схвалено проект Закону України «Про внесення зміни до статті 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» щодо інформації про банківську таємницю.

Нацкомфінпослуг погодила Інформаційне повідомлення щодо роботи Сервісного центру Нацкомфінпослуг, в якому запропоновано вдосконалити процедури надання адміністративних послуг учасникам і споживачам ринку фінансових послуг. Нацкомфінпослуг висловила готовність розглянути пропозиції учасників ринку стосовно отримання адміністративних послуг.

Нацкомфінпослуг оголосила про свою технічну готовність приймати звітні дані із застосуванням Електронного цифрового підпису (ЕЦП). Так звітні дані за І квартал вже можливо подати з використанням ЕЦП, відмовившись від його паперової форми.

За детальною інформацією про застосування ЕЦП учасники ринку можуть звернутися до Державного підприємства «Інформаційно-технічний центр» Нацкомфінпослуг за телефоном (044) 469-57-75 або e-mail: [email protected].

Також, за повідомленням Нацкомфінпослуг, найближчим часом на сайті Комісії, в розділі «Адміністративні послуги та довідкова інформація», буде надана інструкція по використанню ЕЦП при поданні звітності.

 

Джерело: ВАКС

 

ВАКС надала до вищих органів державної влади свої пропозиції з приводу оподаткування процентів по депозитах

 

Сьогодні, 16 квітня, ВАКС надала до вищих органів державної влади свої пропозиції з приводу оподаткування процентів по депозитах.

У своєму листі ВАКС відмітила, що відповідно до діючого законодавства вклади (депозити) фізичних осіб в Україні залучають тільки банки та кредитні спілки, й у вимогах оподаткування повинні існувати єдині правила як для банків, так і для кредитних спілок.

ВАКС зауважила, що для переходу на оподаткування процентів, отриманих по депозитах, необхідно провести роз’яснювальну роботу, а незрозумілі пересічним громадянам рішення можуть негативно вплинути на фінансову систему в цілому.

У своєму листі ВАКС зазначила, що пропозиції, висловлені прем’єр-міністром України паном Яценюком, щодо неоподаткування доходів вкладів у поточному році та пропозиції оподатковувати проценти, нараховані за вкладом у випадку, якщо сума процентів, нарахованих за депозитами, більш ніж 50 000 грн. на рік, були більш прийнятними та зрозумілими.

Підсумовуючи, ВАКС запропонувала збільшити суму процентів, яка не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, до 42 прожиткових мінімумів.

 

Джерело: ВАКС

Представники ЛСОУ та страхового ринку України обговорили в Нацкомфінпослуг України найважливіші питання розвитку галузі

 

Заступник Голови Ради Олександр Залєтов та Віце-президент ЛСОУ Ольга Піксотова взяли участь у роботі Круглого столу-наради з питань реформування та розвитку страхового ринку України, що відбулася 16 квітня за ініціативою Нацкомфінпослуг. Про це повідомляється на сайті ЛСОУ.

Презентуючи основні пріоритети розвитку страхового ринку України заступник Голови Ради Олександр Залєтов зазначив, що для покращення якості життя громадян пропонується прийняти цілу низку законів, а саме: внести зміни до Цивільного кодексу України, зміни до Закону України «Про ОСЦПВВНТЗ», прийняття нового закону «Про екологічне страхування», відмовитись від обов’язкового страхування пасажирів на транспорті, але запровадити обов’язкове страхування відповідальності перевізників, збільшивши ліміти відповідальності за життя та здоров’я зі 100 тис грн. до 1 млн. грн. мінімум.

Страхование жизни в Украине – почти 5 млн застрахованных по итогам 2013 года

 

В 2013 году в Украине застраховано 1,77 млн. физических лиц. При этом общая численность застрахованных по итогам 2013 года составила 4,65 млн. чел., – сообщил заместитель председателя Совета ЛСОУ Александр Залетов.

По словам эксперта, среди основных факторов, повлиявших на развитие сегмента страхования жизни в Украине в 2013 году: увеличение потребительского кредитования, повышение социальной ответственности представителей среднего класса за членов своих семей, значительный рост страховых выплат по риску «дожитие».

Объем валовых страховых выплат по страхованию жизни за 2013 год, включая страховые выплаты в виде аннуитетов, составил 149,2 млн. грн. Это на 81,7% больше по сравнению с соответствующим периодом 2012 года – 82,1 млн. грн.

 

Источник: ЛСОУ

Чисті активи інвестиційних фондів світу зросли на 7,3%

 

Згідно з даними представницької асоціації європейської індустрії інвестиційного менеджменту – European Funds and Asset Management Association (EFAMA), загальна вартість чистих активів інвестиційних фондів (фондів акцій, фондів облігацій, фондів грошового ринку, змішаних та збалансованих фондів тощо), зареєстрованих у всьому світі, за станом на початок 2014 року, дорівнювала 23,79 трлн. євро.

 

Позитивні тенденції щодо збільшення обсягів чистих активів світових інвестиційних фондів відбувалися упродовж усього минулого року за виключенням квітня-червня. Так, за І квартал вони збільшилися на 1,61 трлн. євро або на 7,3%, за ІІ квартал – зменшилися на 0,84 трлн. євро або на 3,5%, за ІІІ квартал знов збільшилися на 0,43 трлн. євро або на 1,9%, а за ІV квартал збільшилися на 0,42 трлн. євро або на 1,8%. У цілому, за 2013 рік чисті активи інвестфондів світу зросли на 1,62 трлн. євро або на 7,3%.

Серед усіх країн світу найбільший обсяг чистих активів ...

НБУ відключив 14 банків від операцій на міжбанківському валютному ринку

 

 

Національний банк прийняв рішення про тимчасове відключення 14 банків від Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку. Такі дії регулятор здійснив, ураховуючи дестабілізаційний вплив рівня обмінних курсів гривні, що застосовуються цими банками на міжбанківському валютному ринку, та формування ними негативних очікувань щодо майбутньої курсової динаміки гривні.

Зазначений захід спрямований на стабілізацію ринкових очікувань щодо обмінного курсу гривні та сприятиме прийняттю більш виважених управлінських рішень суб’єктами валютного ринку.

KazanSummit объединяет страны

 

 

Парламентарии России и стран ОИС уже в третий раз соберутся на Консультативной встрече в рамках VI Международного экономического саммита России и стран ОИС – KazanSummit 2014.

Благодаря поддержке и активному участию Совета Федерации России год от года консультативная встреча представителей парламентов России и стран ОИС собирает все больше участников ... 

 

НКЦПФР внесла зміни до порядку визначення біржового курсу цінного папера

 

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підготувала рішення «Про внесення змін до Порядку визначення біржового курсу цінного папера». Про це повідомляється в прес-релізі НКЦПФР.

За словами Ірини Устенко, директора Департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР, основною метою внесення змін є розширення бази розрахунку біржового курсу, яка б дозволяла визначити справжню ринкову вартість більшої кількості цінних паперів, та унеможливила штучне формування ринкової ціни ...

Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   

 
  

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
   
"Камелія" квіти від виробника
 
 

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ






















НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120



Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru