Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Відбулася нарада з приводу правомірності застосування РРО в кредитних спілках

 

У липні за ініціативи НАКСУ в залі засідань Нацкомфінпослуг відбулася нарада з приводу правомірності застосування РРО в кредитних спілках. 

 

Участь у нараді взяли О. Максимчук та Л. Мендрул (Нацкомфінпослуг), П. Козинець, Л. Кравченко та К. Калустова (НАКСУ), В. Волковська та М. Нікішин (ВАКС), від Державної фіскальної служби - головний державний ревізор-інспектор відділу контролю за проведенням розрахункових операцій організації та координації фактичних перевірок Управління перевірок з окремих питань Департаменту податкового та митного аудиту Хівренко Олександр Іванович. 

 

Позицію НАКСУ озвучила Людмила Кравченко. Зокрема було зазначено, що з юридичної точки зору КС не можуть впроваджувати РРО, виходячи з того, що вони не здійснюють розрахункових операцій, оскільки їх члени не є покупцями, в процесі здійснення кредитними спілками господарської діяльності не здійснюється плати за послуги КС, таких, наприклад, як комісії (плата здійснюється за користування грошима, а не за роботу КС при наданні послуги), а в ході самих кредитно-ощадних операцій не відбувається переходу права власності. Також, постає питання доцільності впровадження РРО, враховуючи, що робота через фіскальні чеки не передбачає отримання підписів у видаткових касових документах, що при з веде до масових юридичних колізій та елементів шахрайства, які буде складно доказати в суді. Говорячи про світову практику було підкреслено, що зважаючи на наведені вище аргументи в кредитних спілках інших країн світу РРО не застосовується. 

 

Позицію НАКСУ повністю було підтримано представниками ВАКС та НКФП. При чому з боку НКФП було особливо наголошено щодо недопустимості впровадження в кредитних спілках системи, яка погіршить документальні підтвердження повернення як кредитів, так і депозитів. 

 

Пан Хівренко зі свого боку підтвердив, що вже є позитивна позиція ДФС щодо незастосування РРО в операціях з капіталом. При цьому, зважаючи на наведені в ході зустрічі аргументи було запропоновано надати їх для вивчення юридичною службою ДФС з подальшим визначенням позиції ДФС щодо юридичної правомочності впровадження РРО в кредитних спілках.

  

Відкладна норма закону 1088, що зараз знаходиться на підписі Президента України, має надати можливість в часі чітко визначитися з даним питанням.

  

Джерело: НАКСУ

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru