Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Volkswagen инвестирует в Польшу 1,1 млрд долл. США

Volkswagen инвестирует в Польшу 1,1 млрд долл. США

 

Volkswagen инвестирует в Польшу 1,1 млрд долл. США

В 2014 году компания Volkswagen приступит к строительству второго завода в Польше близ города Вжесня, который будет производить фургоны Сrafter нового поколения. Первый завод уже десять лет производит грузопассажирский фургон Caddy. Про це повідомляється у прес-релізі Асоціації автовиробників України.

Общая площадь завода составит порядка двухсот двадцати гектаров. На строительство завода Volkswagen инвестирует около 1,1 млдр долл.США (примерно 3,4 млрд польских злотых).

Новый Volkswagen Crafter будет выпускаться здесь по полному циклу, то есть будет производиться сварка, сборка и окраска продукции. Производитель рассчитывает, что первые фургоны Crafter удастся выпустить через два года от начала строительства завода, что по времени должно быть в конце 2016 года. Пока внешний вид новой машины, равно как и подробная информация о ней, держится в секрете. Известно только то, что она будет создаваться без объединения с Mercedes-Benz.

НКЦПФР розробила Положення про порядок реєстрації випуску акцій при заснуванні акціонерних товариств

НКЦПФР розробила Положення про порядок реєстрації випуску акцій при заснуванні акціонерних товариств

 

НКЦПФР розробила Положення про порядок реєстрації випуску акцій при заснуванні акціонерних товариств

 

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на своєму плановому засіданні схвалила рішення «Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску (випусків) акцій при заснуванні акціонерних товариств».

«Зазначу, що Положення встановлює строки та порядок реєстрації або відмови в реєстрації Комісією випуску акцій під час створення публічних та приватних акціонерних товариств, звіту про результати приватного розміщення акцій; визначає перелік документів, необхідних для реєстрації випуску акцій, звіту про результати приватного розміщення акцій та вимоги до їх оформлення», – розповіла про суть документу Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

За її словами, за останні роки чинне законодавство України зазнало значних змін. Зокрема, набрав чинності Закон України «Про депозитарну систему України», було внесено зміни до Законів України «Про акціонерні товариства» та «Про цінні папери та фондовий ринок», а також було проведено реорганізацію Комісії. Тому виникла нагальна необхідність розробити актуальний документ, який би враховував усі зміни, що відбулися, та забезпечував би повноцінну та відповідну законодавству процедуру реєстрації випусків акцій.

Найближчим часом Положення буде опубліковано в офіційному виданні Комісії та на сайті, де можна буде ознайомитися з ним детально.

 

Джерело: НКЦПФР

НБУ проводитиме регулярні позачергові тендери для оперативного підтримання ліквідності банків

НБУ проводитиме регулярні позачергові тендери для оперативного підтримання ліквідності банків

 

БАНКИ

 

НБУ проводитиме регулярні позачергові тендери для оперативного підтримання ліквідності банків

 

Національний банк відновив проведення позачергових тендерів з підтримання ліквідності банків в рамках постанови Правління Національного банку України від 6 лютого 2014 року № 48 "Про механізм оперативного підтримання ліквідності банків". Про це повідомляється у прес-релізі НБУ.

Відповідне рішення прийняте для сприяння вчасному виконанню банками вимог клієнтів в умовах підвищеного попиту населення на готівкові кошти.

Зокрема під час тендера, що відбувся 20 березня, було задоволено заявки 9 банків загальним обсягом 1,9 млрд. грн.

У подальшому проведення Національним банком України таких тендерів буде здійснюватися на регулярній основі (щочетверга) як мінімум до кінця квітня поточного року.

НБУ впорядкував діяльність операторів послуг платіжної інфраструктури

НБУ впорядкував діяльність операторів послуг платіжної інфраструктури

 

НБУ впорядкував діяльність операторів послуг платіжної інфраструктури

 

25 березня 2014 року набирає чинності Постанова Правління Національного банку № 43 “Про затвердження Положення про порядок реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури”. Про це повідомляється у прес-релізі НБУ.

Документ прийнято на заміну постанови Правління Національного банку від 25 вересня 2007 року № 348 “Про затвердження Положення про діяльність в Україні внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем”.

Одним із основних нововведень Постанови № 43 є запровадження реєстрації Національним банком операторів послуг платіжної інфраструктури – клірингових установ, процесингових установ та інших осіб, уповноважених надавати окремі види послуг у платіжній системі або здійснювати операційні, інформаційні та інші технологічні функції щодо переказу коштів.

Реєстрація операторів послуг платіжної інфраструктури сприятиме надійному та стабільному проходженню платежів і захисту прав осіб, які користуватимуться послугами щодо переказу коштів.

 Згідно з Постановою № 43 оператори послуг платіжної інфраструктури, які здійснюють діяльність в Україні, мають подати до Національного банку документи для проведення їх реєстрації до 01 січня 2015 року.

Постанову № 43 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05 березня 2014 року за № 348/25125.

НКЦПФР розробила механізм організації діяльності банків на фондовому ринку

НКЦПФР розробила механізм організації діяльності банків на фондовому ринку

 

НКЦПФР розробила механізм організації діяльності банків на фондовому ринку

 

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила Положення щодо організації діяльності банків та їх відокремлених підрозділів при здійсненні ними професійної діяльності на фондовому ринку» на своєму засіданні. Про це повідомляється у прес-релізі НКЦПФР.

«Розроблене Комісією Положення регулює роботу банків, в тому числі Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках, та їх відокремлених підрозділів при провадженні ними професійної діяльності на фондовому ринку. В документі зазначено, що банк має організувати свою професійну діяльність на фондовому ринку у складі структурних підрозділів, які організаційно відокремлені від інших підрозділів банку (його відокремлених підрозділів), що здійснюють інші види діяльності. Робота підрозділу регламентується внутрішнім положенням, яке містить загальні вимоги щодо провадження відповідного виду професійної діяльності», - розповіла Ірина Курочкіна, директор Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності НКЦПФР.

За словами пані Курочкіної, документ був розроблений на виконання вимог Законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», «Про депозитарну систему України» та згідно з планом підготовки Комісією проектів регуляторних актів на 2014 рік задля актуалізації нормативної бази та забезпечення єдиної державної політики щодо розвитку та функціонування фондового ринку.

МТСБУ Вітаємо!

МТСБУ Вітаємо!

 

Вітаємо!

Щиро вітаємо Вас з нагоди 20 річниці від Дня створення Моторного (транспортного) страхового бюро України. Адже День народження нашого Бюро має дві дати, це:

17 березня 1994 року, коли  рішенням Установчих зборів  17 страховиками України було створено МТСБУ (на виконання  статті 12 Декрету Кабінету Міністрів України «Про страхування» від 10 травня 1993 року №47-93, в якій зазначено, що  «Страховики, яким дозволено займатися страхуванням відповідальності  власників транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам, та за умовами, передбаченими міжнародними договорами України щодо вказаного виду страхування,  зобов’язані  утворити Моторне (транспортне) страхове бюро України, яке є юридичною особою, що утворюється за рахунок коштів страховиків») та

14 липня 1994 року, коли МТСБУ зареєстровано Московською районною державною адміністрацією м. Києва.

Тож з нагоди Свята,  прийміть найщиріші  вітання та побажання творчої наснаги та  успіхів у розвитку спільної справи, якою займаємося! Нехай Ваша щоденна праця, досвід і професіоналізм служитиме на благо розвитку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів як надійного захисту наших Громадян та зміцненню нашої Держави!

Бажаємо Вам міцного здоров'я, любові, злагоди, добра та Миру!

З повагою,

Дирекція МТСБУ

МТСБУ гарантує виконання зобов’язань з ОСАЦВ на території АР Крим та у Севастополі

МТСБУ гарантує виконання зобов’язань з ОСАЦВ на території АР Крим та у Севастополі 

МТСБУ гарантує виконання зобов’язань з ОСАЦВ на території АР Крим та у Севастополі

 

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) гарантує виконання в повному обсязі зобов’язань з обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ) на всій території України, включаючи Автономну Республіку Крим (АР Крим) та Севастополь.

МТСБУ продовжує приймати повідомлення про ДТП, здійснює і буде здійснювати регламентні виплати у відповідності з чинним законодавством України постраждалим у ДТП на всій території України, в тому числі на території АР Крим та у Севастополі.

Нагадаємо, що у лютому 2014 році регламентні виплати з фонду захисту потерпілих МТСБУ збільшилися на 27% у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року до 4 604,51 тис. грн. Із зазначеної суми постраждалим у ДТП, які мешкають у АР Крим та Севастополі, виплачено 409,9 тис. грн. У 2013 році мешканцям АР Крим та Севастополя МТСБУ здійснено регламентні виплати на суму 1 271,33 тис.грн.

Відповідно до законодавства страховики-члени МТСБУ зобов’язані працювати у кожній області України, АР Крим, Києві та Севастополі. Сьогодні мають право на здійснення ОСАЦВ – 66 страхових компаній-членів МТСБУ, інформація про які міститься на офіційному інтернет-порталі Бюро.

З метою забезпечення страховиками-членами МТСБУ виконання своїх зобов’язань за договорами ОСАЦВ в МТСБУ налагоджена системна робота по розгляду зверненьстрахувальників та постраждалих у ДТП, що містять скарги на дії та рішення страховиків-членів Бюро.

Якщо страховики порушують цю норму закону, страхувальник та/або потерпілий у ДТП може звернутися за захистом своїх прав до МТСБУ з відповідною заявою.

Подати звернення-скаргу на дії страховика-члена МТСБУ при здійсненні обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності можна:

  1. Особисто під час прийому громадян, який здійснюється щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 16.00 за адресою м. Київ, Русанівський бульв., 8.

  2. Надіславши листа на поштову адресу МТСБУ: 02002, Київ-2, а/с 272.

  3. Направивши звернення по e-mail: [email protected] або факсом: +38-044-239-2031.

На всі звернення-скарги МТСБУ реагує відповідно до вимог чинного законодавства і всебічно сприяє вирішенню конфліктної ситуації, у тому числі за допомогою застосування до страховиків-членів Бюро, які порушують норми законодавства, заходів впливу в межах повноважень.

Нагадаємо, з початку 2013 року завдяки втручанню МТСБУ, страховиками – членами МТСБУ здійснена виплата страхового відшкодування на загальну суму понад 26,8 млн. грн. за результатом розгляду 1 587 скарг; за січень-лютий 2014 року – на суму понад 1,3 млн. грн. за результатом розгляду 85 скарг.

 

Прес-служба МТСБУ

МТСБУ гарантує виконання зобов’язань з ОСАЦВ

 

МТСБУ гарантує виконання зобов’язань з ОСАЦВ

 

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) як гарант відшкодування шкоди, завданої в результаті дорожньо-транспортних пригод (ДТП) водіями-громадянами України на території країн – членів міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка» та на території України гарантує виконання в повному обсязі зобов’язань з обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСАЦВ).

Інформація, яка розміщена на деяких інтернет-ресурсах та у друкованих ЗМІ щодо неможливості страховиків найближчим часом здійснювати виплати відшкодування з ОСАЦВ через ситуацію, що склалася у ПАТ «Брокбізнесбанк», звинувачень керівництва МТСБУ у «розбазарюванні гарантійних фондів МТСБУ та інших протиправних діях, що призвели до розвалу Бюро», не відповідає дійсності, дискредитує МТСБУ та страховий ринок загалом, підриває довіру громадян до соціально значимого виду страхування, негативно впливає на міжнародний імідж України.

Робота МТСБУ ведеться у звичайному режимі і контролюється Координаційною радою Бюро щодо виконання Бюро зобов’язань у сфері ОСАЦВ, а також Ревізійною комісією у частині здійснення фінансово-господарської діяльності МТСБУ. За організацію поточної роботи Бюро відповідає Дирекція МТСБУ.

Згідно з чинним законодавством МТСБУ здійснює регламентні виплати постраждалим у ДТП та відповідні компенсації з централізованих страхових резервних фондів Бюро (фонду захисту потерпілих та фонду страхових гарантій).

Розміщення коштів фондів МТСБУ здійснюється відповідно до вимог внутрішніх нормативних документів МТСБУ, затверджених рішеннями органів управління Бюро. 

Згаданий вище ПАТ «Брокбізнесбанк» є одним із банків-партнерів МТСБУ. Постановою Правління НБУ від 28 лютого 2014 року №107 цей банк сьогодні віднесено до категорії неплатоспроможних. Проте, це не впливає на виконання МТСБУ своїх зобов’язань.

У лютому 2014 року регламентні виплати з фонду захисту потерпілих МТСБУ збільшилися на 27% у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року до 4 604,51 тис. грн.

Виплати та компенсації за договорами міжнародного страхування «Зелена картка» за січень-лютий 2014 року збільшилися на 86% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склали 1 719,26 тис. євро. Такий стрімкий ріст об’єму виплат обумовлюється покращенням якості і суттєвим скороченням строків врегулювання, яке здійснюється безпосередньо МТСБУ в рамках ПАУЗК.

Тенденція щодо збільшення об’ємів регламентних виплат та компенсацій у рамках ПАУЗК за прогнозами спостерігатиметься і у березні поточного року.

Інформація щодо стану виконання зобов’язань з ОСАЦВ була оприлюднена керівництвом МТСБУ 13 березня поточного року в ході наради щодо стану страхового ринку у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності за участю страховиків, голів професійних об’єднань, керівництва Нацкомфінпослуг та народних депутатів України.

Також у ході цієї наради попередньо узгоджено дату (15 травня 2014 року) та порядок денний Загальних зборів членів МТСБУ, який направлено на розгляд Координаційної ради МТСБУ.

Згідно із законодавством на ринку ОСАЦВ мають право працювати страховики, які отримали відповідну ліцензію та є членами МТСБУ. Сьогодні таких 66 страхових компаній. За січень 2014 року нарахована сума страхового відшкодування склала 84 492,8 тис. грн., що на 16% більше порівняно з аналогічним періодом 2013 року.

З метою забезпечення страховиками – членами МТСБУ виконання своїх зобов’язань за договорами ОСАЦВ Бюро постійно здійснює моніторинг їх фінансового стану та щоквартально оприлюднює оцінку їх діяльності на своєму інтернет-порталі www.mtsbu.ua.

Крім того, МТСБУ розглядає скарги страхувальників та постраждалих в ДТП на дії та рішення страховиків-членів Бюро. За січень-лютий 2014 року на підставі наданих МТСБУ рекомендацій страховики – члени Бюро здійснили виплату страхового відшкодування на загальну суму понад 1,3 млн. грн.

МТСБУ діє у чіткій відповідності до законодавства, виконує встановлені завдання, здійснює повноваження і гарантує виконання зобов’язань з ОСАЦВ. Це відбувається, в тому числі, і завдяки підтримці страховиків-членів МТСБУ, які забезпечують високу якість страхового сервісу та в повному об’ємі виконують взяті на себе зобов’язання за укладеними договорами ОСАЦВ.

 

 

Прес-служба МТСБУ

Відбулася нарада щодо стану страхового ринку України в поточних умовах

 

МТСБУ

 

Відбулася нарада щодо стану страхового ринку України в поточних умовах

 

У Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності 13 березня 2014 року відбулася нарада за участю Голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), керівництва Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), Ліги страхових організацій України (ЛСОУ), а також керівників страхових компаній.

В ході наради були обговорені питання, які зараз найбільше хвилюють страховий ринок України, зокрема питання здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ).

Голова підкомітету з питань страхової діяльності, регулювання ріелторської діяльності та інших операцій на ринку нерухомості, оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Андрій Пінчук, який був ініціатором проведення наради, підкреслив, що Комітет працює консолідовано і готовий оперативно відповідати на виклики, які ставить перед фінансовою системою сьогоднішній час.

Голова Нацкомфінпослуг Борис Візіров також підтвердив, що регулятор працює у штатному режимі і продовжує впроваджувати напрацювання, які були зроблені раніше, а також готовий оперативно реагувати на проблемні ситуації на ринках, регулювання яких здійснює Нацкомфінпослуг.

Політика з регулювання ринків фінансових послуг залишається сталою і ґрунтується на європейських засадах, що закладено у проекті Закону України про внесення змін до деяких законів України та виклад Закону України "Про страхування" у новій редакції» № 0965, прийняття якого залишається першочерговим завданням.

В умовах ситуацій в Криму завданням є допомогти страховому ринку зберегти платоспроможність, а також мінімізувати ризик втрати активів.

В той же час необхідним є посилення регуляторної політики, спрямованої на попередження фіктивного банкрутства страховиків.

Також було акцентовано увагу на тому, що головною метою введення тимчасових адміністрацій до страхових компаній є відновлення їх платоспроможності та забезпечення виконання такими компаніями своїх зобов’язань у повному обсязі.

У зв’язку з можливим загостренням ситуації у банківському секторі, підсилюватиметься моніторинг стану банків, в яких розміщені кошти небанківських фінансових установ, так як такі кошти призначені для виконання зобов’язань перед споживачами.

Багато уваги учасниками наради було приділено питанням, пов’язаним з ОСАЦВ. Наголошувалося, що виконання МТСБУ гарантійних функцій здійснюється у повному обсязі. Кошти фондів МТСБУ розміщуються у декількох банках України з урахуванням безпечності, ліквідності та прибутковості. Ситуація, яка склалася на даний час з ПАТ «Брокбізнесбанк», в якому розміщена частина коштів МТСБУ, не є перешкодою для виконання Бюро своїх зобов’язань перед потерпілими та іноземними партнерами.

Перспективним завданням визнано модернізацію Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» та приведення його у відповідність з вимогами часу.

В ході наради обговорено питання визначення дати та порядку денного Загальних зборів членів МТСБУ та досягнуто попередньої домовленості про їх проведення 15 травня 2014 року.

Додатково увага страховиків звертається на те, що в ході попередніх  Загальних зборів членів МТСБУ 14 лютого 2013 року ними одностайно вирішено, що формування органів управління і контролю Бюро повинно базуватися на принципі балансу інтересів усіх страховиків-членів Бюро, а висування претендентів до складу органів управління та контролю здійснюватися з урахуванням показників діяльності страховиків. На виконання цього рішення Координаційна рада МТСБУ 23 січня 2014 року рекомендувала Загальним зборам членів МТСБУ деталізувати вимоги до страховика, представник якого може бути обраним до складу органів управління та контролю Бюро, та затвердила рекомендованийперелік вимог.

У зв’язку з цим  МТСБУ звертається до страховиків та професійних об’єднань учасників страхового ринку враховувати згадані вище рекомендації при формуванні органів управління та контролю Бюро для забезпечення можливості участі у керуванні ринком ОСАЦВ лише представників компаній, діяльність яких відповідає вимогам законодавства, міжнародним стандартам ведення бізнесу і вирізняється якістю страхового сервісу

Учасниками наради було прийнято рішення щодо посилення злагодженості роботи та комунікації щодо існуючих проблем з метою недопущення їх загострення та негативного впливу на фінансові ринки та споживачів фінансових послуг.

Метою консолідованих дій Комітету та Нацкомфінпослуг є стійкий, капіталізований страховий ринок та безумовний захист прав споживачів фінансових послуг.

 

Прес-служба МТСБУ

Керівний склад НБУ посилюється провідними фахівцями банківського сектору

Керівний склад НБУ посилюється провідними фахівцями банківського сектору

 

Керівний склад НБУ посилюється провідними фахівцями банківського сектору

Національний банк України налаштований на самореформування та реформування банківської системи в цілому. Про це на зустрічі із представниками профільних засобів масової інформації розповів Голова Національного банку України Степан Кубів. Про це повідомляється в прес-релізі НБУ.

Голова Національного банку України проінформував, що на посаду першого заступника Голови Національного банку призначено Володимира Кротюка. Він має багаторічний досвід роботи в центральному банку та банках України. Сферою його діяльності будуть банківський нагляд, реєстрація та ліцензування банків, їх фінансовий моніторинг.

Степан Кубів також повідомив громадськість про звільнення радника Голови Національного банку України Ігоря Соркіна, заступника Голови Національного банку України Олексія Ткаченка, директора Генерального департаменту інформаційних технологій та платіжних систем Наталії Синявської та директора Генерального департаменту банківського нагляду Романа Яковлева.

Назад Вперед
Наверх
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru