Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Президія МТСБУ схвалила зміни до чинного законодавства та затвердила Дорожню карту

 

 03 липня 2014 року у приміщенні МТСБУ  відбулось чергове засідання Президії МТСБУ, на якому були присутні представники страховиків, які входять до складу Президії: Володимир Ганчак (ТДВ «СТДВ «Глобус»), Юрій Гришан (ПрАТ «СТ «Іллічівське»),  Максим Межебицький (АТ «СК «АХА Страхування» та за дорученням ПрАТ «СК «АСКО-Донбас Північний»), Віталій Щербина (ПрАТ СК «ПЗУ Україна»), Олексій Музичко (ПАТ «СК «Універсальна»),  Павло Царук (АТ СГ «ТАС»), Юрій Явтушенко (ПрАТ СК «Саламандра-Україна»), Гаррі Андреасян (ТДВ «Альянс-Україна»), Роменський Р.Ю. (Президент МТСБУ). 

 

            За ініціативою Генерального директора МТСБУ Наталії Гудими засідання було розпочато з актуального питання про внесення змін до Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Президією МТСБУ було схвалено пропозиції до проекту Закону України «Про ОСЦПВВНТЗ» (http://mtsbu.ua/files/Project.pdf ) та вирішено звернутися до Нацкомфінпослуг з пропозицією підтримати законопроект, який дозволить МТСБУ здійснювати виплати потерпілим з моменту позбавлення страховика ліцензії на здіснення ОСАЦВ або відкриття справи про банкрутство.

 

 Наталія Гудима наголосила: «Прийняття саме цих змін до законодавства дозволить максимально пришвидшити процес отримання відшкодування потерпілими від проблемних страхових компаній, справи про банкрутство яких тягнуться роками. Таким чином, прийняття законопроекту дає МТСБУ можливість у повній мірі виконувати свої гарантійні функції та, як позитивний наслідок, повернути довіру страхувальників».

 Крім того, Президія МТСБУ направить звернення до членів Координаційної ради МТСБУ (Пінчука А,П., Єдіна О.Й., Мерікова В.І.) та до профільного комітету Верховної Ради з проханням підтримати законопроект про внесення змін до деяких актів законодавства щодо ОСЦПВВНТЗ та ініціювати внесення його розгляду  на засіданні Верховної Ради України.

 Не менш важливим рішенням Президії було затвердження Дорожньої карти розвитку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів у ІІ півріччі 2014 -2015 році. Дорожня карта передбачає реалізацію таких основних завдань,  які стабілізують ситуацію на ринку ОСАЦВ:

 

1.     Впровадження принципів інвестиційної діяльності МТСБУ, схвалені Президією МТСБУ.  

2.     Запровадження принципів корпоративного управління МТСБУ для підвищення ефективності роботи.  

3.     Створення та запровадження механізму зв’язування частини коштів  страхових резервів страховиків  у складі фонду захисту потерпілих задля своєчасного та у повному обсязі виконання зобов’язань перед потерпілими та МТСБУ.  

4.     Удосконалення системи управління ризиками, впровадження оновленого переліку та принципів формування показників діяльності членів МТСБУ.  

5.     Зміну принципів укладання, набуття чинності та контролю за дійсністю договорів страхування ОСЦПВВНТЗ  шляхом запровадження системи «електронний поліс».  

6.     Удосконалення тарифної політики за внутрішніми договорами страхування з орієнтацією на перехід до вільного ціноутворення.  

7.     Створення організаційно-нормативних передумов до запровадження системи «прямого врегулювання» у сфері ОСЦПВВНТЗ.  

8.     Створення ефективної системи регламентних виплат  МТСБУ з метою підвищення якості обслуговування заявників та  підвищення ефективності використання коштів МТСБУ.

 


  

            Генеральний директор МТСБУ зазначила, що на основі Дорожньої карти буде розроблений детальний план дій Дирекції МТСБУ у ІІ півріччі 2014 року. Його реалізація можлива при конструктивній підтримці регулятора та залучені спільних зусиль усіх зацікавлених учасників ринку. Тільки у разі чіткого бачення та встановлення зон відповідальності кожного у спільній справі можливе створення стабільних та прозорих умов здійснення ОСЦПВВНТЗ, а також його убезпечення від неправомірних дій та непередбачуваних ризиків фінансових втрат.

  

            Президія МТСБУ також розглянула питання зв’язування коштів страховиків-членів МТСБУ. Членами Президії було вирішено провести спільне засідання Президії, Комітету з управління ризиків та Правового комітету з метою розробки відповідного Положення.

  

                У ході засідання був заслуханий та прийнятий звіт роботи Експертної групи щодо перевірки регламентних виплат з фонду захисту потерпілих. Президія доручила Дирекції МТСБУ спільно з Експертною  групою підготувати відповідний план заходів та подати його на затвердження наступного засідання Президії. Також вирішено продовжити роботу Експертної групи щодо моніторингу впровадження плану заходів до повної його реалізації.

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ
































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru