Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Скажи мені…

Нашій країні «випала честь» наступного року приймати єврочемпіонат з футболу. Проведення «Євро-2012» потребує серйозної підготовки, важлива частина якої – підготовка жителів та організаторів до спілкування з іноземцями, які приїдуть підтримати свої національні збірні.

«Україні є що показати світу. Але як туристи зможуть знайти ці пам’ятки? Адже немає ніякої інформації про те, що і де знаходиться», – окреслює проблему координатор проекту Центру споживчого контролю ЧЕК Ігор Каневський. Справді, більшість історичних і архітектурних пам’ятників не мають ні карти під’їзду до них, ні відповідних інформаційних табличок, більшість музеїв мають вивіски тільки українською мовою. Не переведені на іноземну мову й таблички «пам’ятка архітектури» на столичних будівлях. Крім того, зупинки транспорту навіть у центрі Києва позначені тільки державною мовою. Разом з тим чиновники запевняють: інформаційних табличок для приїжджих цілком достатньо.

За справжніх профі замовимо слово

Світова статистика свідчить - щороку внаслідок дорожньо-транспортних пригод у світі гине близько одного мільйона трьохсот тисяч осіб. Кількість просто вражаюча. І якщо проблемною безпеки на автошляхах не займатися, то вона зростатиме й далі. Адже й світовий автопарк невпинно зростає.

Свого часу ми вже повідомляли, що з ініціативи Організації Об’єднаних Націй було навіть започатковано десятиліття з безпеки. Стартувала така глобальна акція в травні нинішнього року. Відповідну резолюцію торік ухвалила Генеральна асамблея ООН.

Прогнози провідних експертів з безпеки – невтішні. У найближчі роки кількість автотранспорту на дорогах більшості держав зростатиме. А разом з ним – зростатиме й аварійність. Якщо терміново не почати активних дій, втрати, зокрема, й людські, можуть бути ще масштабнішими.

За словами президента Всеукраїнської громадської організації «Асоціація безпеки дорожнього руху» Михайла Берліна, головна мета десятиліття безпеки – суттєво скоротити втрати на автошляхах.

«У розробленому ООН глобальному плані на таке десятиліття підкреслюється – реальних результатів у досягненні цілей можна досягнути лише тоді, коли участь в реалізації поставлених завдань братимуть уряди й місцеві органи державного управління, громадянське суспільство і приватні фірми, – наполягає експерт. – В державах, які домоглися помітних результатів у сфері безпеки дорожнього руху, великого значення нгадають саме превентивним заходам, тобто попередженню дорожньо-транспортних пригод. Так, страхові, автомобільні, нафтові та інші компанії, чий бізнес пов’язаний з дорожнім рухом, обов’язково фінансують соціальні програми, спрямовані на безпеку на дорогах».

От саме в такому напрямку й рухатиметься світове співтовариство. В Україні ж уже не вперше відбувається спеціальний тижневик з безпеки дорожнього руху. Завершився він буквально цими днями, що дає нам право поглянути на акцію дещо прискіпливіше.

Штрафовать всех!

Между пешеходами и водителями идет борьба за место на дороге. Скрытая неприязнь друг к другу иногда принимает открытую форму. При этом водители, оставляя свое транспортное средство, становятся пешеходами и в сторону других водителей шлют проклятия уже с позиции пешехода. А решение конфликта на поверхности. Всего-то и надо обеим сторонам обратиться к Правилам дорожного движения, в которых все давно разложено по полочкам.  

Казаки-разбойники

То, что взаимоотношения украинских автомобилистов и рыцарей свистка и «Визира» как-то не складываются, ни для кого не секрет. И потепления, по всей видимости, в ближайшие годы не намечается. Более того, ожесточенное противостояние, о котором раньше не очень охотно говорили вслух, выплеснулось недавно в средства массовой информации и Интернет: целая серия конфликтов между инспекторами ГАИ и водителями воплотилась в скандальные видеоролики, на которых гаишники выступают в качестве звезд Youtube.

Дозвільна система: новини плюс

Що не кажіть, а напередодні Нового року ключовою темою для міжнародних автоперевізників залишається тема отримання дозволів. Причому, нинішній рік – особливий. Річ у тім, що реформування транспортної галузі зайшло так далеко, що на межі зриву опинився процес обміну дозволами з державами-партнерами по перевізному бізнесу.

Втім, минулого тижня цей процес нарешті розпочався. За словами начальника Департаменту координації перевезень АсМАП України Олександра Лановенка, на сьогодні Державне підприємство «Служба міжнародних автоперевезень» (СМАП) уже підготувало і надрукувало дозволи для обміну з більшістю держав, з якими Україна підписала угоди про міжнародні перевезення. Виняток складають лише російські та білоруські дозволи, котрі, ймовірно, буде підготовлено найближчим часом.

Однак, міжнародних автоперевізників цікавить ще ціла низка питань. Наприклад, таке: яким чином буде здійснюватися видача дозволів наступного року?

Річ у тім, що нині завершується процес ліквідації ДП СМАП і вже з наступного року ця структура, швидше за все, остаточно припинить своє існування. В результаті – право видачі дозволів має перейти до нещодавно створеної Інспекції на наземному транспорті.

Кредитні спілки: оподаткування в умовах Податкового кодексу

В цілому порядок оподаткування кредитних спілок, який був раніше передбачений Законом України від 28.12.1994 р. №334/94-ВР «Про оподаткування прибутку підприємств», збережено в Податковому кодексі України (далі – Кодекс). Як і раніше, кредитні спілки з точки зору оподаткування мають особливий статус.

Відповідно до пп. «в» п. 157.1 ст. 157 Кодексу кредитні спілки, створені в порядку, визначеному відповідним законом, відносяться до неприбуткових установ і організацій. За визначенням, наведеним у пп. 14.1.121 ст. 14 Кодексу, неприбутковими установами та організаціями є установи та організації, основною метою діяльності яких є не одержання прибутку, а провадження благодійної діяльності та меценатства й іншої діяльності, передбаченої законодавством.

Види доходів кредитних спілок, які звільняються від оподаткування, вказані в п. 157.4 ст. 157 Кодексу:

  • кошти, які надходять до кредитних спілок у вигляді внесків на потреби, передбачені законом;
  • доходи від здійснення операцій з активами (у тому числі пасивних доходів) кредитних спілок;
  • дотації або субсидії, отримані з державного або місцевого бюджетів, державних цільових фондів або в межах технічної чи благодійної, у тому числі гуманітарної, допомоги, крім дотацій на регулювання цін на платні послуги, які надаються неприбутковим організаціям або через них їх одержувачам згідно з законодавством з метою зниження рівня таких цін.

Сотрудничество для решения проблемы отходов

9-я Международная конференция
"СОТРУДНИЧЕСТВО ДЛЯ РЕШЕНИЯ ПРОБЛЕМЫ ОТХОДОВ"
28-31 марта 2012 г., Харьков, Украина

Предприятия, образовывающие мусор, как плательщики экологического налога: обоснованная массовость или прихоть ГНСУ?

Компания имеет офисы в разных городах Украины, в которых работают от 2 до 10 человек. Компанией заключены договоры с коммунальными предприятиями городов на вывоз и захоронение твердых бытовых отходов (далее – ТБО). Компания оплачивает счета на основании объемов и сумм, оговоренных в договорах. Объемы вывоза очень маленькие – от 0,08 куб. м до 6,07 куб. м в месяц. В большинстве договоров даже не указываются объемы, а просто указывается стоимость услуги в месяц. Вывоз ТБО осуществляется коммунальными предприятиями ежедневно или два раза в день. На территории компании нет контейнеров, мусор выносится в контейнеры жилых домов района. Экологическая служба города лимиты компании не устанавливает.

Является ли компания плательщиком экологического налога?

Яку відповідальність несуть страхові компанії - резиденти за несплату (неутримання) податку з доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України, які вони виплачують на користь нерезидентів?

У п.160.1 ст.160 Кодексу зазначено, що будь-які доходи, отримані нерезидентом у   із джерелом походження з України, оподатковуються в порядку та за ставками,  встановленими  у цій статті для визначення доходів з джерелом їх походження з України.

Цим пунктом встановлено  перелік доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України, порядок  оподатковування яких передбачено пунктами 160.2  -160.8 зазначеної  статті.

Так, згідно з п 160.2  ст.  160 Кодексу  резидент або постійне представництво нерезидента, що здійснюють на користь нерезидента або уповноваженої ним особи (крім постійного представництва нерезидента на території України) будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України, отриманого таким нерезидентом від провадження господарської діяльності (у тому числі на рахунки нерезидента, що ведуться в національній валюті), крім доходів, зазначених у пунктах 160.3 - 160.6 цієї статті, зобов’язані утримувати податок з таких доходів, зазначених у пункті 160.1 цієї статті, за ставкою в розмірі 15 відсотків їх суми та за їх рахунок, який сплачується до бюджету під час такої виплати, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції осіб, на користь яких здійснюються виплати, що набрали чинності.

 У податковій декларації страховика сума податків, які утримуються у при  виплаті доходів нерезидентів, декларується страховиком –резидентом  у рядку 20 з детальною розшифровкою по видах та ставках доходів у додатку ПН до декларації.

Інвестиційний ефект приватизації

Цьогорічний обсяг надходжень від приватизації державного майна вже став рекордним. Однак важливо не лише отримати кошти від продажу підприємств, а й стимулювати здійснення інвестицій у їхній розвиток. Згідно з даними Фонду держмайна України інвестиційні зобов’язання переважно виконуються вчасно й у повному обсязі, а загальна сума інвестиційних коштів, внесених на приватизаційні об’єкти, вже становить 19,64 млрд. грн.

За інформацією ФДМУ, за січень-вересень 2011 року в Україні державну форму власності змінили 130 об’єктів. Серед них 88 об’єктів групи А, 4 – груп В, Г, 25 – групи Д, 4 – групи Е та 9 – групи Ж.

Назад Вперед
Наверх
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru