Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

За крок від дефолту?

За крок від дефолту?Світ тримає руку на пульсі фінансового життя Сполучених Штатів. Він просто змушений це робити, адже роль долара в глобальній економіці така сама велика, як і борги США. Останні досягли критичної межі ще в травні 2011 року, однак проблему було відкладено на літо. Схоже, пролонгація не допомогла, і криза із фінансової переросла в політичну: Білий Дім та Конгрес не можуть дійти згоди щодо кроків, необхідних для порятунку американської економіки.

Хто захистить громадян? Чим насправді є колекторський бізнес?

Хто захистить громадян?  Чим насправді є колекторський бізнес?Кредитний бум 2008 року різко закінчився з початком фінансової кризи. Її наслідки відчутно впливають на економіку України й досі. Населення скористалося роздрібними кредитами, а потім, втративши платоспроможність, припинило сплачувати внески за ними. Це, звичайно, вдарило по інтересах тих, хто ці кредити видавав.


За офіційними даними, на кінець 2010 року прострочена заборгованість за кредитами населення становила 90 млрд. грн. Ця сума поступово зменшується, але це зовсім не означає, що громадяни почали більше заробляти та знову мають змогу виплачувати кредити. Немала частка грошей повернена до фінансових установ під страхом смерті (іноді навіть буквально). Совість навряд чи здатна змусити людину продати останнє майно, аби розрахуватися з кредитором. Цю функцію взяли на себе колектори.

Централізовані фонди

Відповідно до Закону України «Про страхування» з метою забезпечення виконання зобов'язань щодо окремих видів обов'язкового страхування страховики можуть утворювати централізовані страхові резервні фонди. Чи включаються відрахування до цих централізованих фондів до витрат страховика, а повернуті з  цих фондів  суми – до доходів від страхової діяльності в контексті ст. 156  Податкового кодексу України (ПКУ)?

Регрес

Чи обкладаються у страховика у перехідному для нього 2011 році комісійні винагороди за укладеними договорами перестрахування та доходи від реалізації права регресної вимоги страховика до страхувальника або іншої особи, відповідальної за заподіяні збитки?

Продаж валюти

Чи включається від’ємна курсова різниця між доходом від продажу іноземної валюти та її балансовою вартістю до складу витрат страховика у 2011 році в повній сумі, чи з урахуванням коефіцієнта розподілу витрат, понесених при здійсненні страхової та іншої його діяльності?

Податкові наслідки

Які податкові наслідки передбачені Податковим кодексом України (ПКУ) для платників податку на прибуток (страховиків та страхувальників) у разі розірвання договору довгострокового страхування життя чи з недержавного пенсійного забезпечення?

Запит - прямі витрати

Чи є правомірним відображення в Декларації з податку на доходи (прибуток) страховика (наказ ДПА від 21.02.11 №97) прямих витрат страховика, які безпосередньо пов’язані тільки з іншою, не страховою діяльністю? 

Добровільний внесок

Страховик, який знаходиться на особливій системі оподаткування, має намір перерахувати до неприбуткової організації кошти в розмірі, що не перевищує 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року, як того вимагає норма пп. 138.10.6 Податкового кодексу України (ПКУ). Який саме оподатковуваний прибуток повинен брати до уваги страховик у цілях оподаткування?

Асистанс

Страхова компанія уклала договір з асистанською компанією – нерезидентом на обслуговування застрахованих фізичних осіб під час подорожі за кордоном. При настанні страхового випадку із застрахованою особою асистанська компанія надає консультації та необхідну допомогу, після чого повідомляє про це страхову компанію та надсилає пакет документів на оформлення та сплату страхового відшкодування. Чи потрібно утримувати податок з доходів нерезидентів із джерелом походження з України відповідно до п. 160.2 ст. 160 Податкового кодексу України (ПКУ) та податок у розмірі 4% від суми страхових виплат нерезидентам згідно з п. 160.6  ст. 160 ПКУ?

Крымский турбизнес : парадоксы страхования

Крымский турбизнес : парадоксы страхованияТо, что неприятности подстерегают нас в самое неудобное время и в самом неподходящем месте, известно давно. Однако мы, строя планы на будущее, как-то упускаем это из виду. Вот и мой товарищ Борис, отправляясь на отдых в болгарскую Камчию, не предполагал ничего экстраординарного. Да и какие могут быть проблемы у респектабельной украинской семьи на тихом зарубежном курорте? Свое заблуждение Борис осознал, проснувшись от визга автомобильной сигнализации и звона разбитого стекла под окном…
Ситуация разрешилась самым благополучным образом. Через три часа новенькое лобое стекло поблескивало на положенном ему месте, а друг с хозяином пансионата дружески беседовали за рюмкой ароматной ракии.

Назад Вперед
Наверх
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru