Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Страхова компанія має намір укласти колективний договір довгострокового страхування життя своїх працівників за власний рахунок.

Страхова компанія має намір укласти колективний договір довгострокового страхування життя своїх працівників за власний рахунок. При цьому страховиком та страхувальником за таким договором є сама компанія, а застрахованими особами – її співробітники.

Чи є правомірним віднесення до складу витрат страхової компанії витрат зі сплати страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя найманих працівників у відповідності до п. 142.2 ст. 142 ПКУ?

Пунктом 142.2 ст. 142 Податкового кодексу України (ПКУ) передбачено,  що якщо відповідно до договору довгострокового страхування життя або будь-якого виду недержавного пенсійного забезпечення платник цього податку зобов’язаний сплачувати за власний рахунок добровільні внески на страхування (недержавне пенсійне забезпечення) найманої ним фізичної особи, то такий платник податку має право включити до складу витрат кожного звітного податкового періоду (наростаючим підсумком) суму таких внесків, загальний обсяг якої не перевищує 25 відсотків заробітної плати, нарахованої такій найманій особі впродовж податкового року, на який припадають такі податкові періоди.

За договором співстрахування один співстраховик отримує від страхувальника загальну суму страхового платежу та передає відповідну частку іншому співстраховику

За договором співстрахування один співстраховик отримує від страхувальника загальну суму страхового платежу та передає відповідну частку іншому співстраховику, включаючи до обєкта оподаткування лише власну частку страхового платежу, визначену умовами договору співстрахування. Чи правомірні дії такого співстраховика?

Статтею 11 Закону про страхування встановлено, що об’єкт  страхування може бути застрахований за одним договором страхування та за згодою страхувальника кількома страховиками, що є співстрахуванням. При цьому в договорі повинні міститися умови, що визначають права й обов’язки кожного страховика.

За наявності відповідної угоди між співстраховиками і страхувальником один із співстраховиків може представляти всіх інших у взаємовідносинах із страхувальником, залишаючись відповідальним перед ним лише в розмірі своєї частки.

Чи є обов’язковим подання звітності, зокрема податкової декларації з податку на доходи (прибуток) страховика, представництвом страхової компанії?

Нормами пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України (ПКУ) передбачено, що платник податку зобов’язаний у порядку, встановленому податковим законодавством, подавати до контролюючих органів декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів.

Пунктом 133.1 ст. 133 ПКУ  встановлено, що платниками податку з числа резидентів є суб’єкти господарювання – юридичні особи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами (пп. 133.1.1) та, зокрема, відокремлені підрозділи платників податку, зазначених у підпункті 133.1.1 цього пункту, за винятком представництв (пп. 133.1.5).

Чи є операції з виплати страхового відшкодування об’єктом оподаткування податком на додану вартість?

Згідно з пп. 196.1.3 п. 196.1 ст. 196 Податкового кодексу України (ПКУ) не вважаються об’єктом оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операції з надання послуг із страхування, співстрахування або перестрахування особами, які мають ліцензію на здійснення страхової діяльності відповідно до закону, а також пов’язаних з такою діяльністю послуг страхових (перестрахових) брокерів та страхових агентів.

Ломбард: контора для бедных или финансовый механизм ?

Знающие люди рассказывают, что нигде на планете нет такого количества ломбардов, как в Лас-Вегасе. Главный бриллиант мировой игорной короны оброс ими так же, как затонувшая баржа обрастает ракушками. И так же, как колония моллюсков использует для своего размножения ржавое железо, ломбардный бизнес эксплуатирует этот город сомнительных развлечений и скоропалительных браков в целях собственного процветания, день и ночь работая на порок.

Погані дороги не звільняють від дотримання ПДР

Верховна Рада відмовилася скасувати адміністративну відповідальність за порушення водіями правил дорожнього руху, якщо ці порушення були спровоковані поганим станом автомобільних доріг і вулиць.

За відповідний законопроект №6121 у першому читанні не проголосував жоден депутат.

Законопроектом пропонувалося внести зміни до Кодексу про адміністративні порушення.

Нащадки славетних чумаків. До 20-ї річниці створення Асоціації міжнародних автоперевізників України

Асоціація міжнародних автоперевізників України була створена невдовзі після проголошення Незалежності нашої держави. Відтак, її сміливо можна назвати ровесницею новітньої України. Як і в державі, в асоціації за 20 років були успіхи, навіть справжні перемоги. Але були й певні невдачі, розчарування та суперечливі моменти... Усе це вписується в літопис АсМАП України, невеличку частину якого ми сьогодні й пропонуємо шановним читачам.

Ассоциация международных автомобильных перевозчиков Украины отмечает свое 20-летие

Ассоциация международных автомобильных перевозчиков Украины отмечает свое 20-летие. Срок не очень большой и, вместе с тем, достаточный для того, чтобы подвести определенные итоги, осмыслить пережитое, наметить планы на будущее. Какими были эти годы для украинских международных перевозчиков?

Державна податкова служба України розглянула лист Української федерації убезпечення

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04655 МПС, м.Київ-53, Львівська пл., 6-8,                     6-8, Lvivska square, 04655, Kyiv-53

Тел.: (044) 272-51-59, факс: (044) 272-08-41                     phone: (+38044) 272-51-59, fax: (+38044) 272-08-41

www.sta.gov.ua; e-mail: [email protected]            www.sta.gov.ua; e-mail: [email protected]

 

 

 

Українська федерація убезпечення

на №________ , від_____________

                                                                                                          03049, м.Київ, вуя. П. Ніщинського, 6

Про розгляд листа

Державна податкова служба України розглянула лист Української федерації убезпечення від 31.08.11 №3-328 стосовно порядку оподаткування доходів із джерелом їх походження з України у вигляді страхових платежів у межах договорів страхування або перестрахування ризиків на користь нерезидентів в контексті положень Податкового кодексу України і повідомляє.

Пунктом 160.1 ст. 160 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) визначено, що будь-які доходи, отримані нерезидентом із джерелом їх походження з України, оподатковуються в порядку і за ставками, визначеними цією статтею. Цим же пунктом визначено перелік доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України, які оподатковуються за вказаними правилами.

Згідно з п. 160.2 ст. 160 Кодексу резидент або постійне представництво нерезидента, що здійснюють на користь нерезидента або уповноваженої ним особи (крім постійного представництва нерезидента на території України) будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України, отриманого таким нерезидентом від провадження господарської діяльності (у тому числі на рахунки нерезидента, що ведуться в національній валюті), крім доходів, зазначених у пунктах 160,3 - 160.6 цієї статті, зобов'язані утримувати податок з таких доходів, зазначених у пункті 160.1 цієї статті, за ставкою в розмірі 15 відсотків їх суми та за їх рахунок, який сплачується до бюджету під час такої виплати якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції осіб, на користь яких здійснюються виплати, що набрали чинності.

Таким чином, норма пЛ60.2 ст. 160 Кодексу, встановлює зобов'язання щодо утримання податку з доходів нерезидентів з джерелом їх походження з України за ставкою 15 відсотків та одночасно робить виняток для   доходів нерезидента, що перераховані у пп. 160.3 - 160.6 статті 160 Податкового кодексу.

До переліку доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України віднесено доход у вигляді внесків та премій на страхування або перестрахування ризиків в Україні (включаючи страхування ризиків життя) або страхування резидентів від ризиків за межами України (абзац „и" п. 160.1 ст. 160 Кодексу).

Відповідно до п. 160.6 ст. 160 Кодексу страховики або інші резиденти, які здійснюють страхові платежі (страхові внески, страхові премії) у межах договорів страхування або перестрахування ризиків, у тому числі страхування життя на користь нерезидентів, зобов'язані оподатковувати суми, що перераховуються, таким чином:

під час укладання договорів страхування або перестрахування ризику безпосередньо із страховиками та перестраховиками - нерезидентами, рейтинг фінансової надійності (стійкості) яких відповідає вимогам, установленим націонаїьною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (у тому числі через або за посередництвом перестрахових брокерів, які в порядку, визначеному такою національною комісією, підтверджують, що перестрахування здійснено в перестраховика, рейтинг фінансової надійності (стійкості) якого відповідає вимогам, установленим зазначеною національною комісією), а також під час укладання договорів перестрахування з обов'язкового страхування цивільної відповідальності оператора ядерної установки за шкоду, яка може бути заподіяна внаслідок ядерного інциденту, - за ставкою 0 відсотків; в інших випадках, - за ставкою 12 відсотків суми таких виплат за власний рахунок у момент здійснення перерахування таких виплат.

Із формулювання вищенаведених норм Кодексу випливає, що доходи, вказані у абзаці „и" п. 160.1 та у п. 160.6 ст.160 Кодексу, є одним і тим же видом доходів, які сплачуються на користь нерезидентів (у вигляді страхових платежів у межах договорів страхування (перестрахування) ризиків), але при цьому п. 160.6 встановлено порядок оподаткування таких доходів з урахуванням рейтингу фінансової надійності (стійкості) страховиків та перестраховиків - нерезидентів.

З урахуванням вищевикладеного, вважаємо, що до доходів нерезидента у вигляді страхових платежів у межах договорів страхування (перестрахування) ризиків, застосовується порядок оподаткування, передбачений п. 160.6, як виняток із норми п. 160.2 ст.160 Кодексу.

Проблемный креатив

В конце июля «Росгосстрах», видимо воспользовавшись старыми стереотипами прошлого, когда в нагрузку к икре продавали зеленые помидоры, придумал новый способ стимулирования продаж - навязывать ДоСАГО или страхование от несчастных случаев всем, кто обращается в компанию за полисом ОСАГО. Интересный вариант продаж был придуман в компании, отличающийся «прозрачностью и абсолютной доступностью»: автовладельцы, узнавали о намерении продать им полис ДоСАГО в комплекте с ОСАГО уже при подписании договоров. Продавцы сообщали клиентам об увеличении стоимости ОСАГО, включая на самом деле в озвучиваемую цену стоимость полиса ДоСАГО.

Назад Вперед
Наверх
Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru