Про видавництво Передплата Наука Реклама Розповсюдження Звітність ПартнериМедіа Контакти RSS RRS | Додати в вибране в избранное |
Издательский дом

Технічні резерви в податковому обліку страховика

Відповідно до вимог Податкового кодексу України страховики починаючи з 01.01.2012 р. формуватимуть доходи та витрати та сплачуватимуть податок на прибуток на загальних підставах. Страхові компанії, які здійснюють види страхування інші, ніж страхування життя, зобов’язані формувати і вести облік технічних резервів. Які види технічних резервів та в якому розмірі можуть бути враховані при формуванні доходів та витрат страховика в податковому обліку?

Витрати зі страхування кредитних ризиків

Чи може банківська установа  при формуванні страхового резерву в податковому обліку враховувати кредити, за якими ризики неповернення  позичальником банку - кредитору  отриманої  суми кредиту  застраховано?

         Особливості формування страхових резервів банками та небанківськими фінансовими установами встановлено п.159.2 ст.159 Кодексу. Згідно з пп.159.2.1 цієї статті  банки та небанківські фінансові установи, крім страхових компаній, недержавних пенсійних фондів, корпоративних інвестиційних фондів та адміністраторів недержавних пенсійних фондів, формують резерви для відшкодування можливих втрат за всіма видами кредитних операцій (за винятком позабалансових, крім гарантій) коштами, розміщеними на кореспондентських рахунках в інших банках, придбаними цінними паперами (у тому числі іпотечними сертифікатами з фіксованою дохідністю), іншими активними банківськими операціями згідно із законодавством, включаючи нараховані за всіма цими операціями проценти та комісії. При цьому під комісією розуміються платежі, що сплачені фінансовій установі за здійснення операцій з кредитами, цінними паперами та іншими активними банківськими операціями.

Чи включаються до складу витрат платника податку витрати зі страхування власних депозитів?

Чи включаються до складу  витрат платника податку  витрати зі страхування власних депозитів?

Підпунктом 14.1.44  ст.44 Кодексу дано визначення терміну  депозит (вклад) - це  кошти, які надаються фізичними чи юридичними особами в управління резиденту, визначеному фінансовою організацією згідно із законодавством України, або нерезиденту на строк або на вимогу та під процент на умовах видачі на першу вимогу або повернення зі спливом встановленого договором строку.

Відповідно до пп.140.1.6 ст.140 Кодексу при визначенні об'єкта оподаткування враховуються витрати подвійного призначення, до яких відносяться  будь-які витрати із страхування фінансових, кредитних та інших ризиків платника податку, пов'язаних із провадженням ним господарської діяльності, в межах звичайної ціни страхового тарифу відповідного виду страхування, що діє на момент укладення такого страхового договору.

Витрати лізингової компанії

Лізингова компанія за рахунок банківського кредиту здійснює закупівлю автомобілів для надання їх у фінансовий та оперативний  лізинг. Умовою отримання кредиту є страхування  автомобілів на користь банку під заставу. Тобто страхувальником за таким договором є лізингова компанія, а вигодонабувачем  – банк. Чи є правомірним включення до витрат цієї компанії страхових платежів за договором страхування автомобілів, вигодонабувачем за яким є банк?

         Згідно зі ст.  8 Закону про заставу ризик випадкової загибелі предмета застави несе власник  заставленого майна, якщо інше не передбачено законом чи договором.

Вибори-2012: чи буде боротьба?

Вибори-2012: чи буде боротьба?», - схоже, політики вважають це питання риторичним і майже одностайно прогнозують серйозне протистояння, проте, розглядають різні сценарії його розвитку.

 Так, політичний оглядач Андрій Куліков вважає, що у нинішньої влади є ресурс для того, щоб зробити видимість боротьби навіть без участі опозиції - двопартійну систему в Україні, за його словами, можна створити на основі однієї партії. "В певний час там може бути здійснено розкол і частина людей залишається з традиційною Партією Регіонів, а частина, що незадоволена її політикою, але не готова примкнути  до опозиції, – утворить іншу потужну партію. І ці дві партії між собою будуть активно боротися. В результаті виборець, який не сприймає нинішню опозицію і не готовий голосувати за нинішню партію Регіонів, отримує собі партію, що цілком відповідає його уподобанням", - сказав Куліков.

Оновлення Конституції – справа всенародна?

Тема внесення змін до Основного закону знову повернулася до українського інформаційного простору.

На початку нинішнього року, як повідомлялося, Президент Віктор Янукович підписав указ про підтримку ініціативи зі створення Конституційної асамблеї, яка займатиметься підготовкою змін до Конституції України. На підготовку Конституції попередньо відведено 2-2,5 року. Передбачається, що протягом цього часу науково-експертна група на чолі з Леонідом Кравчуком напрацьовуватиме ідеї, а сама Асамблея, число членів якої має скласти 100-150 осіб, буде ці ідеї обговорювати і затверджувати. Орган, покликаний розробити план коректування головного документа країни, може з’явитися вже до кінця нинішнього року.

ЕС: отложенная катастрофа

Фактически главы государств собирались  для того, чтобы найти деньги на спасение европейской экономики. Иными словами, одной только повесткой дня саммита представители ведущих экономик мира подтверждают: мир стоит на пороге нового кризиса. Или второй волны кризиса, кому как удобнее. Словом, то, о чем раньше могли говорить только эксперты, теперь во всеуслышание заявляют мировые политики. И это сильно напоминает атмосферу конца 2008 — начала 2009 года.

Будет ли существовать Евросоюз?

Освіта на експорт

Ні для кого не секрет, що українські вищі учбові заклади через різні причини не дотягують до рівня провідних університетів світу. В міжнародних рейтингах університетів вітчизняні вузи не входять навіть у дві сотні найкращих. Нині в Україні 862 вищих навчальних заклади. За цим показником ми майже у вісім разів обігнали Велику Британію (там «усього» 98 ВНЗ), більш як удвічі Німеччину (324), Канаду, Францію, США...

Наші партнери

                                                         

  

                                                                        

 

              

                                                

  

                                                  Дедал Инфо        

   

                                                                

 

               

Архив номеров Украина Бизнес Ревю Архив номеров Финансовые услуги Архив Альманах финансовых услуг
Архів номерів Архів номерів Архів номерів


Новини видавництва
Анонси
Фото
Відео
Фінансова звітність компаній
Актуальне інтерв`ю
Наукові статті

 


  ОНЛАЙН-ПЕРЕДПЛАТА  
 
 
  
 
 
 

  
 
 

  

 

  


  
   
   

 

 

 

 

  

            
 Oakeshott Insurance Consultants
  
 
  
 
 
 

 
  

  
 

 
МЕДІА-ПАРТНЕРИ


































НБУ курс доллара

НБУ курс евро

НБУ курс рубля


Погода в Киеве

120


Рекламный Украинский Портал. Сайт о полиграфии и рекламе в Украине, интересные новости рекламы

Интернет реклама УБС
Информационный интернет справочник | All-Catalogs.Info
html counterсчетчик посетителей сайта
Рейтинг@Mail.ru